Data publicării:

Lasagna „leneșă”, preparată într-o tigaie: va fi la fel de bună ca cea din restaurante

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Lasagna leneșă, preparată într-o tigaie, va fi la fel de bună ca cea din restaurante. Sursa foto: freepik.com
Lasagna leneșă, preparată într-o tigaie, va fi la fel de bună ca cea din restaurante. Sursa foto: freepik.com

Lasagna este o mâncare complexă și durează mult timp să o pregătești. 

Dacă vă place lasagna, dar nu doriți să stați prea mult timp în bucătărie, vă oferim o rețetă pentru leneși. O puteți găti chiar și într-o tigaie. Fără a fi coaptă în cuptor, această lasagna va fi la fel de suculentă și fragedă ca cea pregătită în restaurante.

Cum să gătiți lasagna „leneșă” într-o tigaie. Ingrediente pentru 4 porții:

6 foi pentru lasagna,

300 grame de carne tocată,

2 pahare de sos de roșii,

1 linguriță de busuioc uscat,

1 pahar de apă,

200 grame de brânză ricotta,

100 grame de mozzarella,

50 grame de parmezan ras,

pătrunjel,

sare după gust.

 

Metoda de gătire, pas cu pas

 

Rupeți foile de lasagna în bucăți mari. Puneți carnea tocată într-o tigaie mare și, cu o lingură de lemn, tăiați-o în bucăți de mărime medie. Carnea se gătește la foc mediu, fără a fi amestecată, până când se rumenește.

Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente

Acum carnea se taie, cu lingura de lemn, în bucăți mai mici.  Se adaugă sosul de roșii, busuiocul uscat, un praf de sare și apă. Se amestecă și se gătește la foc mediu.

Adăugați în tigaie foile de lasagna, pe care, în prealabil, le-ați rupt bucăți. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți timp de 20-30 de minute sau până când foile de lasagna vor absorbit cea mai mare parte din sos.

Spaghete cu usturoi, ulei și chilli. Cu un ingredient secret, mâncarea va fi divină

Se amestecă des, astfel încât să foile de lasagna să se gătească uniform. Dacă este necesar, mai puteți adăuga apă sau sos de roșii.

După ce foile de lasagna s-au fiert, adăugați brânza ricotta, mozzarella și parmezanul și lăsați-le să se topească. Asezonați cu sare dacă mai este nevoie, decorați cu pătrunjel și serviți lasagna pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel