Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca. Sursa - pixabay.com
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca. Sursa - pixabay.com

O versiune rapidă a acestui fel de mâncare presupune folosirea lipiilor în locul foilor de aluat.   

Pentru a prepara lasagna leneșă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

5 lipii,

300 grame de carne tocată,

1 dovlecel mic,

2 roșii,

1 ceapă,

2 cățăi de usturoi,

ulei vegetal,

150 de grame de cașcaval ras.

 

Pentru sos:

1 lingură de făină,

100 ml lapte,

sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei

 

Tocați dovlecelul roșiile, usturoiul și ceapa. Prăjiți ceapa, roșiile și dovlecelul în ulei vegetal până se înmoaie. Adăugați carnea tocată,  sare după gust și continuați să prăjiți până când umplutura este gata.

Chiftele din carne tocată și varză: sunt suculente, moi și fragede

Adăugați usturoiul și amestecați. Acum luați o farfurie mai mare și așezați prima lipie.  Deasupra puneți câteva linguri de umplutură. Repetați procedura până când terminați toate lipiile. Ultimul strat trebuie să fie o lipie.

Pentru sos, amestecați laptele cu un praf de sare și o lingură de făină. Sosul se aduce la fierbere, amestecând continuu. Turnați acest sos gros peste lasagna. Presărați cașcaval ras deasupra. Lasagna se coace în cuptor, la 180 de grade la cuptor, circa 20 de minute. Poftă bună!

 

 

BONUS. Plăcintă „falsă” din lipii și carne tocată: un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă 

 

Plăcintele făcute cu lipii în loc de aluat se prepară repede și ușor și sunt la fel de bune. Din punct de vedere al gustului, astfel de plăcinte nu sunt inferioare plăcintelor cu drojdie.

Ingrediente:

6 lipii,

600 grame de carne tocată (după preferințe),

2 cepe,

4 linguri de lapte,

2 ouă,

100 grame de cașcaval,

sare și piper măcinat după gust.

 

Metoda de preparare

 

Tăiați ceapa și prăjiți-o până se rumenește. Adăugați carnea tocată în ceapă, amestecați și continuați să prăjiți. Într-un castron adânc, bateți ouăle cu laptele.

Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și puneți prima lipie, care trebuie unsă cu amestecul de ouă și lapte. Urmează un strat de umplutura de carne tocată și ceapă. Acoperiți cu cea de-a doua lipie. Repetați procedura până terminați toate ingredientele.  

Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat

La final, ultima lipie se unge cu un ou și se rade deasupra cașcaval. Plăcinta se dă la cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Puneți plăcinta gata pe un platou, decorați-o cu verdeață după dorință. Poftă bună!

 

BONUS. Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute

 

Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii. Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.

Ingrediente:

file de pui - 300 grame,

pasta de tomate - 2 linguri,

ciuperci - 250 de grame,

smântână - 50 de grame,

verdeață după gust,

cașcaval tare - 30 de grame,

paste - 100 de grame,

sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei  

 

Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.

Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.

Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute. 

Trei ingrediente care îmbunătățesc gustul cafelei: doar adaugă-le în ceașcă și savurează o băutură senzațională

Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și  adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel