Lasagna cu legume, fără carne și fără sos bechamel, perfectă pentru postul Paștelui. O porție are doar 280 de calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Lasagna cu legume, fără carne și fără sos bechamel, perfectă pentru postul Paștelui. O porție are doar 280 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Lasagna cu legume, fără carne și fără sos bechamel, perfectă pentru postul Paștelui. O porție are doar 280 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Și în postul Paștelui te poți bucura de bucate delicioase, fără carne, ouă sau cașcaval. Azi, îți prezentăm rețeta de lasagna cu dovleac, o mâncare delicioasă și sățioasă.

Una dintre cele mai versatile legume este dovleacul. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti această lasagna și ce pași trebuie să urmezi. 

Ingrediente:

100 grame de brânză tofu,

1 kg de dovleac,

250 grame foi de lasagna,

o rădăcină mare de țelină,  

2 morcovi,

40 grame de amidon de porumb,

1 ceapă mare,

ulei - 3 linguri, 

rozmarin, sare și piper după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Mai întâi, legumele se spală și se curăță de coajă. Țelina și morcovii se taie cubulețe, iar dovleacul în cuburi mai mari. Ceapa se taie felii. 

Puneți puțin ulei într-o tigaie și adăugați ceapa. Apoi, adăugați în tigaie restul legumelor și o crenguță de rozmarin. Gătiți legumele, la foc mediu, aproximativ zece minute. După acest timp, adăugați apă cât să acopere legumele, puneți capacul și fierbeți-le timp de jumătate de oră.

Omletă delicioasă fără ouă și fără lapte. O rețeta perfectă pentru perioada postului Paștelui

Amidonul de porumb se dizolvă într-un pahar cu apă și se adaugă în tigaia cu legume. Adăugați acum și brânza tofu.

O cratiță cu apă se pune la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugați foile de lasagna și gătiți-le câteva minute.

Într-un vas de sticlă, puneți un strat din legumele gătite, urmat de o foaie de lasagna. Apoi puneți un al doilea strat de legume. Continuați în acest fel până terminați toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de legume, acoperite cu brânză tofu, dată prin răzătoare.

Cartofi parfumați, copți la cuptor. Cea mai bună rețetă

Puneți tava în cuptor la o temperatură de 180 grade, pentru 30 de minute. Pentru a fi sigur că lasagna este gata, trebuie să se formeze, la suprafață, o crustă apetisantă și crocantă. Scoateți lasagna din cuptor și serviți-o pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel