Data actualizării:
Data publicării:

Lasagna cu dovlecei și sos bechamel: este ușoară și gustoasă, iar o porție are 300 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Lasagna cu dovlecei și sos bechamel - este ușoară și gustoasă, iar o porție are 310 de calorii. Sursa - Pexels
Lasagna cu dovlecei și sos bechamel - este ușoară și gustoasă, iar o porție are 310 de calorii. Sursa - Pexels

Lasagna este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare ale italienilor și nu numai. Vă propunem deci să preparați acest fel într-o versiune ușoară, cu puține calorii. 

Alegeri prezidentiale 2024

Rețeta este foarte simplă și rapidă de pregătit. De asemenea, este bună și pentru cei care urmează o dietă, dar doresc să se delecteze cu ceva gustos și sărac în calorii.

 

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

3 dovlecei de dimensiuni medii, tăiați în rondele, 

3 cartofi mijlocii tăiați în rondele, 

1 lingură de ulei de măsline,

1 lingură de parmezan ras,

100 g șuncă tăiată cubulețe,

100 g mozzarella ușoară tăiată cubulețe,

sare după gust.

Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute: încearcă-l și nu vei regreta 

 

Pentru bechamel:

45 grame amidon de porumb; 

jumătate de litru de lapte; 

nucșoară după gust;

sare și piper.


Legume delicioase la cuptor, gata în 10 minute: rețeta pe care chiar și copiii o vor adora 

 

 

Lasagna cu dovlecei. Pregătirea

 

Feliați dovleceii în rondele, apoi presărați-i cu sare pentru a se scurge bine de apa pe care o conțin. Luați o tavă dreptunghiulară pe care o ungeți cu ulei de măsline. Acum așezați primul strat de dovlecei și presărați totul cu un strat de parmezan. Adăugați apoi un strat de mozzarella tăiată cubulețe și  un strat de șuncă.

Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez: trucul bunicii te va cuceri

Următorul strat va fi de cartofi feliați. Nu uitați că legumele trebuie să fie crude. Apoi așezați, peste cartofi, al doilea strat de parmezan, cuburile de mozzarella și cele de șuncă. Apoi adăugați un strat de dovlecei. Continuați așa  până când terminați toate ingredientele.

Tartă bicoloră: o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

Între straturile de legume nu uitați să adăugați și câte două-trei linguri de sos bechamel.

La final, presărați parmezan și bucăți de mozzarella și dați tava într-un cuptor ventilat, la 180 de grade, timp de aproximativ 60 de minute. Apoi scoateți lasagna din cuptor și lăsați-o să se odihnească un minut. Asigurați-vă că suprafața este aurie și crocantă înainte de a servi această lasagna gustoasă. Poftă bună!

 

Cum se prepară sosul bechamel

 

Se toarnă laptele într-o crăticioară, apoi se da în clocot și se adaugă nucșoara, amidonul de porumb, sare și piper. Amestecând mereu, se lasă la foc mic până se îngroașă. În acel moment aragazul se stinge fără a se opri amestecarea: în acest fel sosul bechamel se răcește mai repede.

 

 

BONUS. Mere la cuptor, umplute cu bezea. Un desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni

 

Vă propunem azi rețeta de mere coapte la cuptor, umplute cu bezea. Sunt foarte bune și excepționale. Vor fi adorate atât de copii, cât și de adulți.

Merele sunt printre cele mai îndrăgite fructe, dar și cele mai accesibile, fiind o sursă naturală de sănătate. Consumul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate, aceste fructe fiind foarte valoroase din punct de vedere nutrițional.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

 

Ingrediente:

4 mere aurii,

120 grame de biscuiți,

20 grame stafide,

10 grame de lapte,

o lingură de lichior,

40 grame zahăr brun,

2 albușuri,

60 grame zahăr pudră,

20 grame de unt.

 

Mere la cuptor, umplute cu bezea. Mod de preparare

 

Înmuiați stafidele în apă rece. Puneți biscuiții într-un blender, adăugați laptele, lingura de lichior și untul moale și mixați până când amestecul se omogenizează. Adăugați stafidele stoarse și tocate.

Spălați merele și îndepărtați-le cotorul. Umpleți merele curățate cu compoziția din biscuiți, lapte, unt și lichior.

Ceai din codițe de cireșe: medicamentul bunicii, pe care trebuie să-l încerci dacă ai aceste probleme de sănătate

Aranjați merele într-o tigaie, tapetată cu hârtie pergament, pe care ați udat-o în prealabil. Presărați merele cu zahăr brun și coaceți-le la 160C, timp de 40 de minute.

Bateți albușurile cu zahărul. Puneți bezeaua obținută pe fiecare măr și continuați să le coaceți la 180 de grade încă 10 minute, până când bezeaua se va rumeni.  Lăsați merele să se răcească și apoi le puteți servi. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel