Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă, două minute, după utilizare. Iată explicația
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă, două minute, după utilizare. Iată explicația. Sursa foto: freepik.com
Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă, două minute, după utilizare. Iată explicația. Sursa foto: freepik.com
Multe gospodine respectă un truc, care le face viața de zi cu zi mai ușoară.

Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă după încălzirea alimentelor timp de 2 minute. Acest gest simplu te va scuti de o problemă majoră, legată de mirosul urât lăsat de unele alimente în cuptor.

Cum poți scăpa de mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde? Acest truc poate părea neobișnuit, deoarece marea majoritate a gospodinelor fac contrariul. Din motive întemeiate, se recomandă să deschizi ușa acestui aparat electrocasnic pentru câteva minute. 

Pantofii strâmți pot fi lărgiți, cu ușurință, cu un simplu truc. Uită de cizmar

Toată lumea încălzește mâncarea sau dezgheață carnea și alte alimente congelate în cuptorul cu microunde. În timp ce multe gospodine închid ușa cuptorului cu microunde după ce îl folosesc, unele preferă să o țină deschisă. Acest gest este departe de a fi banal. În plus, îți permite să eviți un inconvenient pe care probabil l-ai experimentat cel puțin o dată. Acest truc este simplu și practic te va ajuta foarte mult în treburile casnice.

Poate ai observat că, după mai multe utilizări, pereții cuptorului cu microunde se impregnează cu grăsime și acest aparat emană un miros urât. În timp ce mâncarea este încălzită, stropii de grăsime  sar pe pereții cuptorului cu microunde. Ulterior, apare un miros urât.

Din acest motiv, după fiecare utilizare, este necesar să deschizi ușa cuptorului. Două minute sunt suficiente pentru a preveni apariția mirosului urat.

 

Cum poți scăpa de mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde?

Dacă nu folosești acest truc, sunt șanse să apară un miros urât și încăpățânat. Din fericire, nu este nevoie să folosești produse de curățare, care pot fi dăunătoare mediului și sănătății.

Pasta de dinți este perfectă pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute.  Aplicată pe pereții cuptorului, pasta de dinți este un deodorant formidabil, care va elimina mizeria și mirosul urât.

Oțetul este un dezodorizant perfect pentru cuptorul cu microunde. Oțetul diluat cu apă este un produs ideal pentru curățarea casei și pentru a dezodoriza, în mod natural, cuptorul cu microunde. Dacă nu-ți place mirosul de oțet alb, poți pune la macerați coaja de citrice în oțet. Toarnă lichidul într-o sticlă și pulverizează-l pe pereții cuptorului.

Un lucru este cert: pentru a preveni mirosurile neplăcute, care se găsesc uneori în cuptorul cu microunde, nu te costă nimic să lași ușa deschisă pentru câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel