Larry Paige, co-fondator Google, poate călători în Noua Zeelandă, în ciuda restricțiilor
Co-fondatorul Google, Larry Page, poate călători în Noua Zeelandă, primind autorizația necesară.
Unul dintre cofondatorii companiei Google, Larry Page, a primit autorizaţia necesară pentru a călători în Noua Zeelandă în pofida închiderii frontierelor acestei ţări, pentru a îl ajuta pe fiul lui să primească îngrijiri medicale de urgenţă, a confirmat joi Guvernul local, citat de AFP și Agerpres.
Informaţia a stârnit critici în rândul politicienilor din opoziţie, care i-au cerut prim-ministrului ţării, Jacinda Arden, o explicaţie despre motivul pentru care miliardarul american a primit permisiunea de a intra pe teritoriul Noii Zeelande în pofida măsurilor adoptate pentru a controla pandemia de COVID-19. Ministrul pentru Imigraţie, Kris Faafoi, a precizat pentru presă că Larry Page a solicitat o derogare din motive medicale, pentru ca "fiul lui să primească tratamentul de care avea nevoie".
Prezența lui Page nu a fost anunțată
Ministrul Sănătăţii, Andrew Little, interpelat în Parlament pe marginea acestui subiect, a precizat că o cerere a fost acceptată în luna ianuarie pentru ca un copil, însoţit de un adult, să fie evacuat din motive medicale din Fiji, întrucât nu putea fi tratat la faţa locului.
"Toată procedura obişnuită a fost urmată", a declarat Andrew Little.
Jacinda Arden a precizat la rândul ei că nu a fost informată, până în acest moment, în legătură cu prezenţa lui Larry Page în Noua Zeelandă.
Nicola Hogg, director general al serviciului de control al frontierelor, a spus că Larry Page "îndeplineşte condiţiile cerute" pentru a intra pe teritoriul Noii Zeelande.
"Domnul Page nu este un rezident permanent. Cetăţenia este o chestiune care ţine de Ministerul de Interne. Din motive de confidenţialitate, nu suntem în măsură să facem alte comentarii", a adăugat ea.
Perioada de carantină, pusă sub semnul întrebării
Nicola Hogg nu a dorit să precizeze dacă Larry Page a petrecut două săptămâni în carantină, o obligaţie pentru toate persoanele care vin din străinătate. Potrivit unor informaţii publicate pe internet, miliardarul american a ales să se instaleze pe o insulă apropiată de Fiji în timpul pandemiei de COVID-19.
Partidul ACT din Noua Zeelandă, o formaţiune liberală aflată în opoziţie, i-a cerut prim-ministrului Jacinda Arden să ofere mai multe explicaţii publice despre această chestiune.
"Guvernul trebuie să răspundă la întrebarea de ce Larry Page (...) a fost autorizat să intre în Noua Zeelandă, în condiţiile în care neozeelandezi aflaţi în stare de disperare şi membri ai unor familii separate nu pot să treacă frontiera", a declarat liderul ACT, David Seymour.
El a spus că are multă compasiune faţă de situaţia în care se află Larry Page, subliniind totuşi că numeroase persoane care se confruntă cu probleme similare nu pot să intre în Noua Zeelandă.
Larry Page a înfiinţat compania Google alături de Sergey Brin în anii 1990. Potrivit Bloomberg, Larry Page ocupă locul al şaselea în clasamentul celor mai bogate persoane din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News