Update: Diagnostic oficial - nu e doar o entorsă. Larisa Iordache nu participă la finala olimpică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook COSR
Facebook COSR
Larisa Iordache nu poate participa la finala olimpică de la bârnă. Sportiva ratează astfel şansa la o medalie. 

UPDATE: Sandra Izbaşa, fostă campioană olimpică, i-a transmis un mesaj Larisei Iordache, după ieşirea din finala olimpică. 

„Nu am vrut nicio secundă să cred că accidentarea Larisei este atât de gravă și că o va împiedica să evolueze în finală de la bârnă despre care știm cu toții că este aparatul ei forțe. Știind cât de mult s-a pregătit și cât de mult și-a dorit să se întoarcă cu un rezultat pe măsură speranțelor ei și ale fanilor gimnasticii, retragerea Larisei este dureroasă pentru toți iubitorii sportului românesc și nu numai.

Trebuie să fie dureros, dar am toată încrederea în faptul că Larisa este un om puternic care va reuși să treacă peste acest moment și să revină și mai determinată. Cu siguranță medicii au făcut toate investigațiile și au încercat o vindecare cât mai rapidă. Faptul că s-a decis retragerea Larisei din finală Olimpică de la bârnă înseamnă că accidentarea este destul de gravă și putea să o afecteze și pe termen lung. Capul sus, Lari! Pentru noi ești o învingătoare! Te îmbrățișam și te iubim!”, a declarat Sandra Izbaşa, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Diagnostic oficial - nu a fost doar o entorsă 

UPDATE: CS Dinamo a publicat diagnosticul sportivei, cu acordul acesteia. 

”Adevărul despre glezna Larisei

Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigațiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng.

Dicționarul medical: ”Osteoartrita este o afecțiune în care cartilajul protector al suprafețelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita, denumită și boala articulară degenerativă sau osteoartroză, reprezintă cea mai frecventă formă de artrită și este principala cauză a durerii și invalidității în rândul persoanelor mai în vârstă”.

Am sperat într-un miracol, am fi dorit să o vedem din nou în concurs, să ne bucure cu eleganța și frumusețea ei, dar nu putem să cerem mai mult decât e posibil! Suntem lângă tine, Larisa!”, se arată în postarea Clubului Sportiv Dinamo.

Larisa Iordache, primele declaraţii

UPDATE: Larisa Iordache a oferit primele declaraţii după retragerea din finala de la bârnă. 

"Nu vom înţelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniştit spre ce vrei tu să faci. Am încercat şi am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit ... durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om. Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine şi pentru fiinţa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lângă mine şi nu mai pot obţine un cuvânt de încurajare de la ea... însă ştiu că am iubirea necondiţionată a familiei mele. Vă iubesc!

Este greu, greu ... pentru că de data asta chiar am crezut că o să fie bine totul. Însă drumul nu se opreşte aici cu această şansă nefructificată. Momentan pun puţină pauză şi o iau de la cappt când o să fiu pregătită să reiau totul din punct de vedere psihic, cât şi fizic.
*
Antrenorilor mei vreau să le spun că îi iubesc pentru că indiferent de situaţie ei au crezut în mine şi în tot ceea ce am făcut. Şi pentru că au pornit cu mine pe drumul ăsta chiar când nu aveam pe nimeni lângă noi. Şi vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat şi m-au încurajat", a scris Larisa pe Instagram. 

"Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi.

A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta", se arată într-o postare pe pagina de facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 

Retrasă din competiţia de individual compus, Iordache ratează şansa şi la bârnă 

Larisa Iordache s-a decis să concureze doar la bârnă la aceasta ediție a Jocurilor Olimpice. A explicat de ce nu va putea concura și la individual.

„Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor”, a spus, potrivit Mediafax, Larisa Iordache.

Cine este Larisa Iordache 

Născută la data de 19 iunie 1996, într-o familie de sportivi din București, gimnasta Larisa Iordache este deținătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană.

La Campionatul European de Gimnastică din 2012 a fost primul ca senioară al Larisei Iordache. În finala de la bârnă a competiției, ea a câștigat medalia de argint, în timp ce la sol a obținut clasarea pe prima treaptă a podiumului.

În 2014, la Cupa Mondială de la Doha, Larisa Iordache a cucerit aurul la sărituri, bârnă și sol. În 2017, în finalele Cupei Mondiale din Slovenia, campioana și-a menținut poziția de lider câștigând aurul la paralele și la bârnă, scrie Prosport.

La finalul lunii Iunie, Larisa Iordache a rămas fără mama sa. 

„Sufletul să îţi fie liniştit, mami! Mereu în inima, sufletul şi mintea mea vei rămâne cel mai puternic om din lume. Te iubesc", a scris Larisa Iordache pe Instagram.

„Condoleanţe, Larisa! Suntem cu sufletul şi cu gândul alături de campioana noastră Larisa Iordache, în aceste momente extrem de grele provocate de decesul mamei sale. Fii tare, Larisa! Dumnezeu să o odihnească în pace!", a scris CS Dinamo, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel