Larisa Iordache, de la sacrificiu la performanță: Nu am mamă, nu am tată. Sunt acolo pentru mine
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captură video youTube @Kanal D România
FOTO: captură video youTube @Kanal D România
Larisa Iordache a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a obține performanțele în gimnastică, dar și cum ”rivalitatea naște campioane”.

Fosta gimnastă Larisa Iordache și-a deschis sufletul în fața lui Denise Rifai, în emisiunea ”40 de întrebări” și a făcut mărturisiri importante privind viața de sportiv de performanță, cu sacrificiile și bucuriile sale, afirmând că ”rivalitatea naște campioane”, iar argumentele pe care le-a oferit cea care a participat Jocurile Olimpice, în 2012 și 2020, arată cât de mare a fost dorința sa de a câștiga.

”Cumva, performanța se naște doar datorită acestui aspect. Cred că atunci când intri într-o sală de antrenament, indiferent de sportul pe care îl practici, cumva trebuie să te concentrezi doar oe obiectivul tău, mai ales în gimnastică, fiind un sport individual, dacă ești foarte bun în partea de individual îți ajuți și echipa.

Și atunci, părinții mei înțelegând toate lucrurile acestea pentru că eu eram foarte mică și nu puteam să îmi dau seama de toate aspectele acestea, cumva îmi explicau că în momentul în care intru în sala de antrenament nu am mamă, nu am tată.

Sunt acolo pentru mine și pentru visul meu și atunci clar voiam să fac  mai multe lucruri fiindcă voiam să progresez, îmi doream să fiu cea mai bună din sală și nu doar la nivel național, cât internațional, să mă lupt cu cele mai bune sportive, pentru că acolo era ținta mea pe care eu trebuia să o ating. Și, da, chiar dacă are o presiune, rivalitatea este, cu adevărat, lucrul care te scoate din zona de confort”, a declarat Larisa Iordache.

Larisa Iordache: Focusul meu era pe gimnastică

Întrebată care au fost ”cele mai urâte surprize” pe care le-a avut în cantonamente, Larisa Iordache a punctat că nu a avut parte de așa ceva, ci ”doar anumite discuții, dar ceva foarte...”, însă ”vorbind cu părinții totul, fiind un copil foarte ascultător, cumva nu prea mă lăsam influențată de aceste lucruri pentru că nu era...

Focusul meu era pe gimnastică, pe ceea ce făceam eu, indiferent de ce se spunea pe margine, fiindcă atunci când ești bun... Mama mea a știut întotdeauna cum să mă monteze, cum să îmi explice lucrurile și să mi le pună într-un mod atât de plăcut și cu o fundiță roșie încât eu să primesc indicația respectivă foarte frumos și să o aplic”, a mai spus Larisa Iordache, în emisiunea menționată.

Iordache: Nu mai este sacrificiu, devine natură

”Pentru mine cel mai mare sacrificiu a fost să stau departe de familie, dar am înțeles cu timpul că fără a face acest lucru nu o să pot să ajung acolo unde îmi doresc.

Eu, copiilor, le povestesc că gimnastica este frumoasă exact cum ne bucurăm, la antrenament, zilnic, de a face gimnastică și de a face lucruri noi.

Sunt foarte încântați, avem o conexiune senzațional de faină și mi se pare foarte tare tot ce se întâmplă acolo, fiindcă bucuria lor și zâmbetul pe care ei îl au la finalul orei de gimnastică îmi umple inima și îmi oferă încredere că sunt bună în ceea ce fac și mă ajută să continui.

Dar, gimnastica este foarte grea, este un sport foarte greu, pentru că așa cum am spus, trebuie să fii conectat 24 din 24, chiar dacă nu ești în sala de antrenament.

Iar corpul tău suferă pentru că tu vrei să faci acel lucru și atâta timp cât tu îți asumi că acele sacrificii le faci pentru a ajunge acolo unde îți dorești și pentru a îți îndeplini obiectivul, nu mai este sacrificiu, devine natură”, a mai spus Larisa Iordache, fosta campioană europeană și medaliată cu bronz, pe echipe, la JO de la Londra din 2012.

Citește și: Cine sunt cei mai buni gimnaşti români ai anului 2023 - Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel