Laptele de capră, unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Laptele de capră, unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Sursa foto: freepik.com
Laptele de capră, unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Sursa foto: freepik.com
Laptele de capră este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate.

De mulți ani, pe lângă faptul că este consumat sub formă de băutură, laptele de capră este folosit și ca leac pentru boli precum bronșită, diferite alergii, pentru întărirea sistemului imunitar și a sistemului respirator. 

Dieta multor persoane include produse lactate, fabricate în principal din lapte de vacă. Dar se crede că laptele de capră este mult mai sănătos și mai valoros.

Șase trucuri pentru a te simți sătul mai mult timp. Ține cont de ele dacă vrei să slăbești

Cercetările publicate în International Journal of Food Science and Nutrition arată că laptele de capră este similar cu laptele uman la nivel molecular. Prin urmare, laptele de capră este mai ușor de digerat în corpul uman decât cel de vacă și conține puțini alergeni. 

Care sunt beneficiile laptelui de capră?

Conținut ridicat de proteine ​​digerabile. În comparație cu laptele de vacă, soia sau nuci, laptele de capră conține mai multe proteine. În plus, proteina din laptele de capră este descompusă mai eficient, ceea ce înseamnă că organismul uman o poate absorbi cu ușurință.

Laptele de capră conține, de asemenea, mult mai multe proteine ​​decât laptele de migdale sau de orez.

Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat

Nu provoacă o reacție alergică. Persoanele care suferă de intoleranță la laptele de vacă pot introduce în siguranță laptele de capră în alimentație, desigur după consultarea medicului. Studiile au arătat că unul din patru copii alergici la laptele de vacă nu a avut probleme la consumul laptelui de capră.

Controlează nivelul colesterolului din sânge. Laptele de capră ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge la persoanele care suferă de hipercolesterolemie. Studiile au arătat că acest produs natural ajută la reducerea nivelului de LDL din artere și vezica biliară.

În medicina populară, laptele de capră este folosit pentru a trata hiperlipoproteinemia, bolile de inimă, chisturile fibroase și calculii biliari.

Această băutură populară întărește imunitatea și promovează pierderea în greutate

Bogat în nutrienți. Laptele de capră este bogat în calciu și fosfor, substanțe esențiale pentru menținerea oaselor puternice. În plus, este bogat în zinc și seleniu, antioxidanți puternici care susțin sistemul imunitar. Se recomandă utilizarea acestui produs de persoanele care suferă de anemie. 

Acest lapte este o sursă bogată de calciu, fier, fosfor, magneziu biodegradabil în concentrații mai mari decât laptele de vacă. De asemenea, laptele de capră conține aproximativ 40% mai puțin citrat de sodiu decât cea de vacă.

Deoarece caprele mănâncă scoarța plantelor, laptele lor este bogat în siliciu, un mineral care are efecte benefice asupra pielii, părului, unghiilor și a sistemului nervos. Laptele de capră conține aminoacizi importanți, o gamă largă de vitamine și grăsimi greu digerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel