Iată cum poţi prepara un dulce special pentru zile când nu ştii ce să mai serveşti la desert!
Ingrediente
Pentru cremă:
1 l lapte integral (3,5 % grăsime)
25 g amidon
100 g făină
150 g zahăr tos
1 baton scorțișoară
coaja de la 1 lămâie bio
1 linguriță esență de vanilie
2 ouă
200 g făină albă
Pentru prăjit:
½ linguriță scorțișoară pudră
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
lapte condensat îndulcit (din conservă), pentru servit
Pui 500 ml de lapte la fiert împreună cu zahărul tos, batonul de scorțișoară, coaja de lămâie și sarea, la foc mic. Între timp, într-un bol, combini amidonul cu făina și cu restul de lapte rece, amestecând bine, să nu aibă cocoloașe. Strecori laptele fiert și adaugi în el compoziția cu amidon și făină, amestecând continuu, la foc mediu, până se îngroașă. Stingi focul și adaugi esența de vanilie.
Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, acoperi cu folie de plastic, lași la răcorit, apoi dai la frigider câteva ore sau peste noapte.
Tai aluatul felii și le dai prin făina combinată cu pudra de scorțișoară și prin ouăle bătute. Repeți de 2 ori. Încingi uleiul și prăjești desertul, pe ambele părți, până capătă o crustă aurie. Le lași la răcorit pe un șervete. Decorezi desertul cu zahăr pudră și, dacă dorești, îl servești cu lapte condensat îndulcit.
BONUS
Lapte de pasăre cu sos de vanilie
Ingrediente crema de vanilie:
Lapte 500 ml (3,5 % grăsime)
Gălbenuș de ou 4 buc
Zahăr 150 g
Esență vanilie 1 linguriță
Amidon de porumb 1 linguriță rasă
Ingrediente bulgarasi:
Zahăr 60 g
Albuș de ou 4 buc
Esență de vanilie 1 linguriță
Un praf de sare
Zahăr vanilat 2 plicuri
Mod de preparare:
Puneți albușurile într-un castron și adăugați un praf de sare.
Bateți cu mixerul până când devine o spumă nu prea tare.
Adăugați esență de vanilie și zahărul și mixati la viteză mare până devine o spumă tare și lucioasă.
Într-o cratiță puneți 500 ml de lapte la foc. Adăugați 2 pliculețe de zahăr vanilat. Folosiți o cupa de luat inchetata pe care o inmuiati în lapte când începe să fiarbă.
Formați bulgarasi pe care îi puneți la fiert în lapte.
Lăsăți să fiarbă la foc mic 2-3 minute și apoi întoarceți pe partea cealaltă.
Lăsăți și mai fiarbă încă 2-3 minute. Scoateți bulgarasii pe o farfurie.
După ce ați fiert toți bulgarasii srecurati laptele și completați până la 500 ml. Puneți din nou laptele la fiert. Adăugați gălbenușurile și zahărul pentru sos.
Amestecați cu spatulă sau un tel până se omogenizează.
Adăugați apoi esență de vanilie și amidonul de porumb. Amestecați din nou până se omogenizează și se îngroașă puțin.
Luați de pe foc și lăsăți să se răcească puțin. Puneți zeamă după preferințe într-o farfurie adâncă. Adăugați apoi bulgarasii.
Decorați cu ciocolată rasă. Serviți cald sau rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008