Lapoviță și ninsoare în țară. Cod galben de vânt și ninsori în Moldova și Muntenia
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Zăpadă / Foto Pexels
Zăpadă / Foto Pexels
Meteorologii anunță până joi dimineață lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării. A fost emis și un Cod galben de vânt puternic și ninsori în Moldova și nord-estul Munteniei, dar și în Carpații Meridionali și Carpații Orientali.

Meteorologii au emis, marți, o informare în vigoare de la ora 12:00, până joi, la ora 10:00. Se anunță precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Alerta Cod galben vizează Moldova și nord-estul Munteniei, în intervalul marți ora ora 12:00 - miercuri ora 18:00. În Moldova, iar de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

În intervalul marți ora 18:00 - miercuri ora 21:00, se anunță intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali. Va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel