Lacul din România care-și schimbă culoarea în funcție de anotimp. Legendele spun că ar avea galerii subterane care ar comunica cu Marea Neagră
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Recenzii Google/ colaj DCNews
Recenzii Google/ colaj DCNews
În România, există un lac unic în Europa. 

Lacul Albastru din Munţii Gutâi, situat în vecinătatea domeniului turistic Mogoşa, este unicat în Europa datorită felului în care s-a format şi a proprietăţii de a-şi schimba culoarea în funcţie de anotimp, a informat, joi, Visit Maramureş, entitate a Consiliului Judeţean Maramureş care promovează turismul.

"Lacul se află într-o pădure tânără de gorun pe versantul sudic al Dealului Minei (Munţii Gutâi - n.r.) la altitudinea de 530 de metri şi are o suprafaţă de 0,5 hectare. Lacul are o culoare aparte. Această culoare este dată de conţinutul apei, bogată în sulfat de fier şi melanterit, substanţe provenite de la vechea mină din apropierea lacului. Adâncimea apei e de maxim patru metri, dar legendele spun că ar există galerii subterane atât de adânci încât ar comunica direct cu Marea Neagră", arată Visit Maramureș, conform Agerpres. 

Conform aceleiaşi surse, turiştii români sau străini pot alege ca reper de plecare centrul oraşului Baia Sprie (fost oraş minier - n.r.), urcarea, prin faţa bisericii catolice, pe strada care conduce în direcţia nordică până la liziera pădurii, iar de aici poteca urcă în serpentină până la Lacul Albastru.

În context, Primăria oraşului Baia Sprie a anunţat recent că intenţionează să deschidă un mic muzeu al mineritului, pentru a atrage turişti, oraşul având o tradiţie îndelungată în acest domeniu până la închiderea minelor în anul 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel