Lacul de smarald răsărit în Tulcea
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Numit de localnici „La Fântână”, un  lac de vis atrage interesul vedetelor autohtone și nu numai. Lacul Iacobdeal din județul Tulcea este o atracție încă necunoscută pentru turiștii români.

În Dobrogea, la o aruncătură de băț de Dunăre, un lac „glaciar” încântă pe oricine se încumetă să-l viziteze. Drumul până la el nu este anevoios, însă nici simplu. Lacul Iacobdeal, situat la poalele Munților Măcin, lângă comuna Turcoaia din județul Tulcea, este un fenomen unic în România prin modul în care s-a format și nu numai.

De culoarea smaraldului, lacul a atras de curând mai multe vedete autohtone pentru filmări – splendoarea a apărut în filmul „Aferim”, dar și în videoclipul melodiei „Strigă”, interpretată de Puya și Inna. Potrivit stirileprotv.ro, lacul îi aparține scafandrului Marcel Țăranu care l-a cumpărat în urmă cu 12 ani, fermecat fiind de frumusețea lui. Acesta nu percepe însă taxe celor care vor să-l viziteze și se ocupă singur de menținerea curățeniei.

Situat, de asemenea, în apropierea cetății romane Troesmis, lacul s-a format datorită punctului de extracţie a unui tip de granit foarte dur existent în zonă. Astfel, în urma dinamitării s-a eliberat o cantitate de apă care a umplut galeriile şi le-a acoperit, ajungând la ceea ce este astăzi. În el nu se varsă nicio apă curgătoare şi nici nu are vreun canal de scurgere.

Parcul Național Munții Măcinului are o suprafață de peste 10 mii de hectare de teren. Traseele montane sunt accesibile, iar cel mai înalt vârf nu depășește 500 de metri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel