Lacul Belona din Eforie, amenajat cu peste 4,5 milioane lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat, vineri, un proiect în valoare de peste 4,5 milioane de lei pentru amenajarea  Lacului Belona din  Eforie. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, proiectul propus spre finanţare de Primăria oraşului Eforie se derulează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, obiectivul acestuia fiind readucerea pe harta turistică a zonei litoralului românesc a unui obiectiv natural aflat într-o stare accentuată de degradare. 

"Beneficiarul proiectului va ecologiza lacul şi va amenaja împrejurimile prin construirea de alei pietonale, spaţii verzi şi o pistă de biciclete în lungime de 1,2 km. Vor fi create infrastructurile conexe de utilitate publică - iluminare publică, mobilier urban, cişmele de băut apă. O promenadă de tip ponton şi un turn belvedere cu înălţimea de 20 m vor fi punctele noi de atracţie în aria lacului Belona din Eforie", menţionează sursa citată. 

De asemenea, atât locuitorii oraşului Eforie, cât şi investitorii locali vor beneficia de investiţiile din fonduri europene, autorităţile preconizând o creştere de peste 15% a numărului de turişti. 

Lacul Belona se află în sudul oraşului Eforie şi a fost amenajat la sfârşitul anilor 50 pentru agrement, pe locul a două ochiuri de apă sărată. Lacul Belona este o întindere de apă artificială, cu apă dulce, cu o suprafaţa de circa 5,2 hectare şi o adâncime de aproape 6 metri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel