La TVR există un număr mare de angajați, deși tot timpul aflăm că mai trebuie angajați. Georgică Severin dă cărțile pe față
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Georgică Severin, parlamentar și fost președinte al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre lipsa unei viziuni a priorității în cadrul TVR. 

„Să vedem cum se folosesc ceilalți bani, aici avem marea problemă. Deci, să lăsăm emisia care costă foarte mult și care nu are implicații pe partea cealaltă. Banii care rămân, aici avem probleme. În ambele instituții există un factor distrugător și anume numărul mare de salariați deși tot timpul aflăm că mai trebuie angajați. Recunosc, din informațiile mele, sunt sectoare unde ar mai trebui angajați, sau pregătită nouă generația de tineri care să preia locul celor vechi.

Mă gândesc la acei ingineri de sunet care fac concerte care vor trebui înlocuiți în timp. Trebuie să găsim cine să vină să le ia locul. Și la televiziune sunt regizorii de emisie, oameni de un înalt profesionalism. Dar câtă vreme avem între 70 și 80% din fondul total care rămâne la dispoziția celor două instituții, fond de salarii și venituri salariale, ceea ce rămâne înseamnă între 20 și 30% și gândiți-vă că din acești bani trebuie plătite facturile de la energie, comunicații, căldură tot ce este necesar în genul asta de instituii și să faci și programul.

Dacă la radio, unde costurile programelor au scăzut masiv în digitalizarea ultimelor decenii, la televiziune sumele devin din ce în ce mai mici și nu-ți mai permit nici achiziția de programe suficiente, nu-ți permit nici să faci ce ar fi cel mai eficient.”, a spus Georgică Severin. 

„Deci radioul, cu bugetele pe care le are, face programe cu audiență. Ce face televiziunea? În afară de faptul că susține salariile acestea, 80% se duc la cei din TVR, care nu știm ce fac cu ele pentru că audiență nu are, producție proprie nu are.”, a completat Val Vâlcu.  

„Vedeți, la televiziune fiecare ține de emisiunea sa cu dinții. Sunt programe peste programe și nu există o viziune a priorității. Nu îl voi critica pe președintele director general, din punct de vedere al viziunii. În Televiziunea Română s-au creat 4 noi programe. Anul trecut Culturalul și cu TVR Info, iar anul acesta au apărut două noi canale: Folclor și Sport. Eu nu spun că sunt rele, că sunt bune, dar de aici trebuie să vedem pentru că există o serie de alte programe care lasă de dorit, care dacă ar fi finanțate ar avea un succes mai mare și care evident ar duce la o îmbunătățire a audiențelor.

Acest lucru cum să-l faci în contextul în care Consiliul de Administrație s-a transformat într-o adunare sindicală? Și când spun asta mă refer la faptul că majoritatea membrilor din Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, cel numit de Parlament în noiembrie 2021, sunt angajați ai Televiziunii Române și este evident că există un anumit raport de influențare între Președintele Director General și angajații săi subordonați pe linie profesională, la care în calitatea lor de membri ai Consiliului de Administrație ar trebui să exercite controlul parlamentar, ceea ce este o menire importantă a unui Consiliu de Administrație în această instituție, ceea ce nu se întâmplă, și problematica discutată.", a spus Georgică Severin. 

VEZI ȘI: Georgică Severin: De ce Radio România e în top, iar audiența TVR se duce în cap / video https://www.dcnews.ro/de-ce-radio-romania-e-in-top-iar-audienta-tvr-se-duce-in-cap-georgica-severin-acestea-sunt-motivele-care-au-dus-aici-video_918431.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel