La Roland Garros ar fi jucat şi sportivi cu COVID-19. Acuzaţii incredibile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Gonzalo Facello, Pexels
Fotografie de la Gonzalo Facello, Pexels
La Roland Garros, sportivii ar fi avut o înţelegere tacită împotriva testării pentru COVID-19. 

Cea care lansează aceste acuzaţii este franţuzoaica Alize Cornet, care crede că au fost chiar şi sportivi care aveau COVID-19 la momentul meciurilor. 

*Cred că, la un moment dat, toţi am avut această gripă (n.r. – cuvântul folosit de Cornet pentru a descrie COVID-19). La Roland Garros, da, cred că au fost câteva cazuri. Dar am avut o înţelegere tacită între noi (n.r. între jucătoare). Nimeni nu voia să facă teste pentru a da de necazuri. După aceea, vedeam că unele fete poartă masca, poate pentru că ştiau (n.r. – că au COVID-19) şi nu voiau să transmită boala", a declarat Alize Cornet, citată de Adevărul.

Djokovic, în cădere liberă în era COVID-19 

Djokovic va coborî până pe locul 7 mondial din cauza faptului că nu-şi va putea apăra punctele de la Wimbledon, într-un an în care a câştigat doar Openul Italiei.

Pe lângă faptul că a pierdut puncte din cauza controversei legate de viza de la Australian Open şi cu potenţiale probleme şi la US Open, situaţia ar putea deveni şi mai rea pentru sârb.

De asemenea, din cauza faptului că nu a jucat înainte de Wimbledon, nu va exista nicio victorie la un turneu mai mic pentru a atenua eventuala cădere, astfel că va pierde 2000 de puncte.

Novak Djokovic ar putea lipsi de la US Open din cauza menţinerii interdicţiei impuse de Statele Unite asupra călătorilor internaţionali nevaccinaţi.

În cazul în care nu se va produce o relaxare a restricțiilor în următoarele două luni, Djokovic pare să rateze participarea la încă un turneu major pe suprafaţă dură.

Vineri, autorităţile americane au anunţat că cei ce intră în ţară nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru coronavirus. Cu toate acestea, cerinţa de a avea o „stare de vaccinare completă" rămâne în continuare în vigoare, fără a se preciza pe perioadă de timp.

În situaţia actuală, reticenţa lui Novak Djokovic de a se vaccina împotriva coronavirusului îl exclude de la cel de-al patrulea şi ultimul Grand Slam al sezonului, care se joacă la New York. Sârbul a lipsit deja la începutul acestui an de la Australian Open, unde a câştigat nouă titluri.

Atunci când Djokovic a ratat Australian Open din cauza reticenţei sale de a se vaccina, el a recunoscut că ratarea unor competiții era un preţ pe care era dispus să îl plătească.

Percepția timpului ne-a fost afectată de pandemie și de carantină

La sfârșitul primei luni de distanțare socială, în mai 2020, majoritatea participanților la un studiu (65%) au raportat că simt că timpul trece mai lent.

Cercetătorii au clasificat această percepție drept „expansiune în timp” și au descoperit că este asociată cu sentimente de singurătate și cu o lipsă de experiențe pozitive în perioada respectivă.

O proporție și mai mare (75%) a raportat că simte mai puțin „presiunea timpului”, atunci când ceasul pare să meargă mai repede, cu un timp mai scurt pentru realizarea sarcinilor de zi cu zi. Marea majoritate a intervievaților (90%) au spus că s-au adăpostit acasă în perioada respectivă.

„Am urmărit voluntarii timp de cinci luni pentru a vedea dacă acest „instantaneu” al începutului pandemiei se va schimba în timp. Am constatat că sentimentul de extindere a timpului s-a diminuat pe măsură ce săptămânile au trecut, dar nu am detectat diferențe semnificative în ceea ce privește presiunea timpului”, a declarat André Cravo, prim-autor al articolului, pentru Agência FAPESP. 

Studiul a început pe 6 mai, când 3.855 de voluntari recrutați prin intermediul rețelelor de socializare au răspuns la un chestionar online de zece articole și au finalizat o sarcină simplă menită să-și evalueze capacitatea de a estima intervale scurte (apăsând butoanele de pornire și oprire în 1, 3 și 12 secunde).

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel