Data actualizării:
Data publicării:

La procesul lui Vlad Pascu judecătoarea a întrebat dacă Sebastian e în sală, tânărul fiind decedat în urma accidentului de la 2 Mai. Gestul a stârnit lacrimile tatălui victimei

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Gestul de neuitat făcut de judecătoarea care trebuia să soluționeze procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai unde Sebastian și Roberta, 2 studenți tineri, au murit în urma impactului, a stârnit lacrimile tatălui victimei.

Greșeala sumbră și de proporții a șocat pe toată lumea, în special pe tatăl lui Sebastian - tânărul care a murit alături de Roberta în accidentul de la 2 Mai, din vara anului trecut. Tatăl acestuia a povestit cu ochi în lacrimi cum s-a simțit când a constatat lipsa de interes a magistratului. Alți martori au spus că femeia mesteca gumă în timp ce vorbea cu participanții de la proces, denotând neseriozitate și „lipsă maximă de interes”.

Astăzi a fost prima înfățișare a procesului care a pornit în urma accidentului macabru, atunci când una dintre victime a fost „ruptă în două din cauza impactului cu mașina de lux a lui Vlad Pascu”, care era drogat la volanul vehiculului.

După zeci de intervenții ale presei și declarații din partea familiei Pascu, atât mama, cât și tatăl celui care are calitatea de inculpat în dosarul „2 Mai” au fost reținuți de poliție și suspectați că ar face trafic cu substanțe interzise.

„A decedat o victimă?”, ar fi întrebat judecătoarea, dând de înțeles că nu a studiat dosarul în cauză, mirându-i pe cei prezenți în sală.

Cere executarea pedepsei la domiciliu pe motivul finalizării studiilor

 

Totodată, mai spunea tatăl lui Sebastian, „nu puteam să-l privesc în ochi. Am ținut privirea în pământ”. 

Vlad Pascu cere săvârșirea pedepsei prin arest la domiciliu pe motiv că „are studii de finalizat”, la care unul dintre părinții victimelor a răspuns:

„Și ce dacă? Și fiica mea era studentă. Uite că nu mai e. Nici el să nu mai fie. Să stea acolo toată viața. Nu vreau să mai treacă niciun părinte prin ce am trecut noi. Mi-am văzut fiica ruptă în două”.

Procesul este amânat

Din cauza faptului că Vlad Pascu nu mai are avocați - unul a renunțat la caz, iar celălalt se află în grevă - un nou termen de judecată a fost stabilit în prima jumătate a lunii martie. Părinții celor două victime au spus că „li se pare o tergiversare a procesului din cauza părinților influenți ai inculpatului”. În urmă cu câteva luni, mama uneia dintre victime a protestat în Capitala României, alături de ea fiind apropiații celor două victime, alăturați de alți trecători care au fraternizat cu cauza protestului.

„Trebuie să se facă ordine printre acești procurori și judecători din România. Nu se poate ca justiția să fie făcută doar pentru cei care au bani în țara asta”, a spus tatăl Robertei, tânăra care a murit în accidentul din 18 august 2023.

S-a speculat, de asemenea, că părinții lui Vlad Pascu ar fi încercat să interfereze cu activitatea organelor legii, mai ales că tânărul inculpat a fost oprit de mai multe ori de polițiști și lăsat să meargă mai departe, chiar dacă mulți martori spuneau că era evidentă starea tulburată în care se afla acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel