La plimbare cu mașina, băut și fără permis. A primit 20.000 de lei amendă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
imagine ilustrativă
imagine ilustrativă
Nu mai puțin de 20.000 de lei este amenda pentru un tânăr din Alba care a vrut să-și ”probeze” autoturismul nou. 

Un tânăr dintr-un sat din Alba a fost amendat cu 20.000 de lei după ce, băut fiind şi fără a deţine permis de conducere, a ieşit la plimbare cu autoturismul recent cumpărat, pentru 'a-l proba', pe străzile comunei, acestuia fiindu-i întocmit şi dosar penal, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, scrie Agerpres. 

"Beat fiind şi fără să posede permis de conducere, a ieşit la plimbare cu autoturismul proaspăt cumpărat, pentru a-l proba, pe străzile din comună. A acroşat un autoturism parcat şi a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării mostrelor de sânge. S-a ales şi cu dosar penal", arată sursa citată.

Când s-a petrecut totul 

IPJ Alba menţionează că, în seara zilei de vineri, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe raza comunei Mihalţ, l-au depistat pe un tânăr de 32 de ani, din comună, care fusese implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs de strada principală din Mihalţ.

Faţă de tânăr a fost întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice, iar poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 2020.

Şi Jandarmeria Alba a aplicat, recent, o amendă de 20.000 de lei, unui tânăr din Blaj pentru că, fără a avea completată o declaraţie pe propria răspundere, s-a dus "să bea o bere la un prieten", devenind, în plus, şi recalcitrant faţă de forţele de ordine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel