La Pascualita, mireasa din Mexic care stă într-o vitrină din anul 1930
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

”La Pascualita” sau ”Mica Pascuala” este numele unui manechin aflat din anul 1930 într-un magazin de rochii de mireasă din orașul Chihuahua, Mexic, care a devenit celebru în întreaga lume, nu numai datorită frumuseții sale, ci și din cauza legendei create în jurul său, potrivit căreia păpușa ar fi, în realitate, cadavrul mumificat al fiicei patroanei magazinului din acea vreme.

Potrivit presei din anii 1930, manechinul a apărut în vitrina magazinului de rochii de mireasă pe 25 martie 1930, unde poate fi admirat și astăzi.

Orice persoană care a trecut pragul magazinului nu și-a putut lua ochii de la frumoasa față a manechinului și de la mâinile sale, ceea ce i-a făcut pe toți cei care au văzut-o să se întrebe dacă nu cumva femeia este reală.

Locuitorii orașului mexican sunt convinși că manechinul este în realitate cadavrul mumificat al fiicei patroanei magazinului, Pascuala Esparza. Potrivit zvonurilor, fiica patroanei ar fi murit chiar în ziua nunții ei, după ce a fost mușcată de un păianjen veninos, iar de atunci ea zace în vitrina magazinului, îmbălsămată.

Zvonurile legate de originea manechinului au fost alimentate și de o declarație recentă a uneia dintre angajatele magazinului: ”De fiecare dată când mă aflu în apropierea ei încep să tremur. Mă uit la mâinile ei și sunt identice cu ale mele. I se văd până și venele de pe picioare. Chiar cred că e reală și nu din plastic”, a declarat Sonia Burciaga.

În schimb, experții nu sunt de acord cu această ipoteză, deoarece este imposibil ca un cadavru să stea atât de bine conservat o perioadă atât de îndelungată.

“Nu are cum să se păstreze atât de bine un cadavru, indiferent de cât de îmbălsămat este. După numai câteva săptămâni de la moarte, pielea se descompune și are un aspect urât”, a declarat un specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel