La Londra, românii mai detestați ca islamiștii
Data publicării:
Autor: bchirieac, Bogdan Chirieac
WhatsApp

O crimă oribilă s-a petrecut zilele acestea în sudul Londrei. Doi fundamentaliști islamici au atacat un militar britanic ales întâmplător de pe stradă și l-au decapitat. Cu cuțitul și maceta în mână, unul dintre ucigași a explicat în fața camerei de luat vederi motivele crimei abominabile. Au încercat apoi să convingă cât mai mulți trecători să filmeze și să fotografieze trupul militarului ucis.

Bestialitatea crimei a revoltat întreaga lume civilizată. Sentimentul anti-musulman a crescut îngrijorător în Marea Britanie. Ca urmare, premierul David Cameron a ieșit cu o declarație impecabilă, în care a subliniat faptul că musulmanii din Marea Britanie nu au nimic de-a face cu acțiunile demente a doi criminali și că, în aceste momente, omenia, respectul pentru diversitatea etnică și culturală ar trebui să prevaleze și să fie sprijinite de societatea britanică.

Un discurs excelent, în conformitate cu cele mai înalte valori și standarde europene și occidentale.

Fără să fi săvârșit vreo crimă, de luni de zile, presa britanică îi prezintă pe români ca pe niște monștri, gata să invadeze insulele Regatului. Împotriva valorilor europene, românii sunt prezentați la grămadă drept criminali, hoți, tuberculoși, leneși, incapabili să respecte regulile și legile. Ca urmare, 57% dintre britanici sunt împotriva ridicării interdicției de a munci pentru cetățenii români și bulgari, începând cu 1 ianuarie 2014.

În fața valului de xenofobie antiromânească din Marea Britanie, niciun politician marcant al Guvernului Cameron nu știu să fi făcut vreo declarație favorabilă românilor. Mai bine fundamentaliști în Regat decât români, cetățeni europeni? Poate că, totuși, românii nu sunt mai detestați în Marea Britanie decât fundamentaliștii islamici. Poate că diferența este că musulmanii din Regat votează, iar românii nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel