La Grădina Zoologică din Madrid, animalele au primit îngheţată
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 13 iul 2022, 19:23
WhatsApp
Fotografie de la Cesar Aguilar, Pexels
La grădina zoologică din Madrid, animalele au primit îngheţată, după ce zona a fost lovită de un val de caniculă. 

În toiul unui val de căldură dogoritoare care afectează Spania, cu temperaturi care au depăşit 40 de grade Celsius, vedeta Grădinii Zoologice din Madrid, Bing Xing, un panda uriaş, s-a delectat cu îngheţate pe băţ din pepene verde care i-au fost oferite miercuri de îngrijitori pentru a se răcori, relatează Reuters.

Pe lângă raţia lui zilnică de 50 de kilograme de bambus proaspăt, Bing Xing a mestecat nerăbdător fructe congelate pe băţ.

Animalele prădătoare, precum leii sau focile, au primit îngheţate pe băţ preparate din carne de vită sau din peşte, în funcţie de alimentaţia lor.

În plus, îngrijitorii grădinii zoologice au stropit animalele cu apă.

Perioada de vârf a acestui val de caniculă este aşteptată joi, însă mai multe zone din Spania sunt deja în alertă roşie pentru căldură extremă şi mai multe incendii de vegetaţie au făcut ravagii, alimentate de temperaturile ridicate, scrie Agerpres.

O grădină zoologică din Chile testează un vaccin experimental anti-Covid-19 pe lei şi tigri

Buin Zoo administrează unui număr de 10 animale, cele mai susceptibile la infecţia cu coronavirus, un ser experimental donat de compania din domeniul sănătăţii animalelor Zoetis Inc, a precizat directorul instituţiei, Ignacio Idalsoaga. Luni, leii, tigrii, pumele şi chiar un urangutan au fost vaccinaţi. Folosim un vaccin experimental ce va produce rezultate pe termen scurt şi va permite astfel dezvoltarea unu vaccin care nu există în prezent pe piaţă, a spus Idalsoaga.

Sunt primele doze produse pe plan global şi vor contribui la precizia ştiinţifică, iar ulterior ne vor permite producţia în masă pentru a proteja de acest virus mortal toate animalele din grădini zoologice precum a noastră, a mai spus el. Buin Zoo a început să caute modalităţi de a asigura sănătatea animalelor sale după ce a aflat că şi acestea, asemenea oamenilor, sunt susceptibile la infectarea cu noul coronavirus.

Vaccinăm trei tigri, trei lei, trei pume şi urangutanul nostru

G Ad:

Am aflat prima dată de gorilele din San Diego (de la grădina zoologică), a spus Idalsoaga. Buin Zoo a contactat Zoetis, care a donat 20 de doze pe care stabilimentul chilian le-a folosit luni pentru vaccinarea animalelor care prezintă cel mai mare risc de infectare: felinele mari. Vaccinăm trei tigri, trei lei, trei pume şi urangutanul nostru, căci maimuţele mari sunt la rândul lor susceptibile la virus, a spus el.

Riscul ca virusul să se transmită de la animal la om este scăzut

După ce a realizat şi a publicat studii făcute pe câini şi pisici anul trecut, Zoetis testează vaccinul în diferite grădini zoologice, în principal din Statele Unite, a precizat Cristian Dunivicher, tehnician veterinar în cadrul Zoetis. Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, riscul ca virusul să se transmită de la animal la om este scăzut, dar se poate transmite de la om la animal în cazul unui contact apropiat, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro