"La Cluj donezi la biserică cu cardul". Cutia milei cu contactless, noua metodă a preoților de a strânge bani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"La Cluj donezi la biserică cu cardul". Cutia milei cu contactless, noua metodă a preoților de a strânge bani / Foto: Pixabay, de Himsan
"La Cluj donezi la biserică cu cardul". Cutia milei cu contactless, noua metodă a preoților de a strânge bani / Foto: Pixabay, de Himsan
Într-o biserică din Cluj enoriașii pot face donații cu cardul.

La Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail" din Cluj a apărut o nouă cutie a milei, una electronică. Potrivit unui videoclip publicat pe o rețea de socializare, clujenii au ocazia acum să doneze și cu cardul, într-o cutie a milei contactless. Se întâmplă într-un secol în care putem plăti oriunde cu cardul, dar parcă tot nu ne-am fi așteptat ca acest lucru să se întâmple și într-un lăcaș sfânt.

"La Cluj donezi la biserică cu cardul", a scris Szilárd Tóth, cel care a publicat filmulețul cu "minunea" electronică.

În noua cutie a milei credincioșii pot  transfera banii din punguța lor electronică direct în cea a Bisericii. Și asta fără cod pin, direct, fiindcă minunata cutiuță cu arginți virtuali are POS contactless. În doar o zi, videoclipul publicat pe TikTok a strâns sute de comentarii, scrie Știri de Cluj.

"Și mai auzi pe unii preoți că tehnologia e unealta necuratului"; "Venirea e aproape pe zi ce trece";"Primește și bitcoin?"; "Să înțeleg că e setat și prețul?", sunt doar câteva dintre comentariile ironice ale internauților.

Un internaut precizează însă, că în acea seară, în biserica „Sfântul Mihail” avea loc și un concert, iar la eveniment a fost organizată o strângere de fonduri pentru un băiețel bolnav.

Totul se întâmplă după ce polițiștii Cluj-Npaoca au fost sesizați în 26 august, despre faptul că o persoană necunoscută a furat cutia destinată colectării banilor din interiorul Bisericii "Sfântul Mihail", situată în Cluj-Napoca. Astfel, există posibilitatea ca preoții să fi decis instalarea noii cutii electronice pentru a preveni un alt posibil furt al banilor donați de enoriași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel