La ce joburi visează românii? Acestea au fost cele mai căutate locuri de muncă de la începutul anului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iată care au fost cele mai râvnite locuri de muncă încă din primele zile din 2023!

O platformă de recrutare online a realizat o analiză care prezintă joburile care au atras cele mai multe aplicări. La început de an, românii au căutat locuri de muncă precum: agent de vânzări remote, junior banker, operator introducere date, operator colectare debite şi casier în sală de jocuri de noroc. Fiecare dintre aceste poziţii au adunat peste 1.000 de aplicări în decurs de doar câteva zile.

În ceea ce priveşte anul 2023, deja se prefigurează câteva tendinţe clare pe piaţa muncii. Una dintre ele este legată de faptul că programul hibrid îl va înlocui pe cel 100% remote, asta deşi tot anul trecut a stat sub semnul unei creşteri masive atât a ofertei de joburi care nu cereau prezenţa la birou, cât şi a cererii, conform agerpres.ro Modul de muncă remote rămâne o opţiune dorită de un număr considerabil de candidaţi, în condiţiile în care 14% din totalul de aplicări au vizat joburile care pot fi făcute exclusiv de acasă.

Unde ar fi dispuşi românii să se mute pentru job?

La nivel general, cele mai mulţi aplicanţi caută să se angajeze în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Cu excepţia Braşovului, acestea sunt şi oraşele cu cele mai mari medii salariale nete, după cum arată raportul industriei de recrutare din România, Review & Trends 2023, realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrurare online din România. Bucureştiul se află pe primul loc, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei. Urmează Timişoara, cu 4.100 de lei şi Cluj-Napoca, cu 4.000 de lei net. Braşovul este al şaptelea în clasament, cu 3.500 de lei, fiind surclasat de Sibiu, Iaşi şi Oradea.

De asemenea, în acest an este de aşteptat ca tot mai mulţi angajatori să fie nevoiţi să recurgă la importul de personal, în contextul în care deficitul de candidaţi se adânceşte, iar joburile din afară încep să îşi recapete popularitatea în ochii românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel