La ce folosesc și în ce alimente găsim antioxidanți
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
efectos-antioxidantes
efectos-antioxidantes

Antioxidanții sunt buni pentru sănătate şi frumuseţe. Vă explicăm ce ce aceste substanţe sunt bune, la ce folosesc şi în ce alimente se găsesc.

Ce sunt antioxidanţii?

Un antioxidant este orice vitamină, mineral sau nutrient care are rolul de a proteja şi de a repara celulele corpului, astfel încât să nu fie afectate de efectul nociv al radicalilor liberi. Aceşti radicali liberi sunt prezenţi în corpul nostru în mod firesc şi contribuie la distrugerea şi eliminarea bacteriilor şi viruşilor care atacă organismul. Însă, atunci când ajung în concentraţii prea mari (din cauza poluării, a alimentelor nesănătoase sau a fumului de ţigară inspirat) devin dăunători. Aici, intervin antioxidanţii. În ce alimente găsim antioxidanţii? Antioxidanţii există sub cea mai pură formă în fructe, legume, cereale, nuci, a declarat medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu pentru eva.ro. Printre cei mai importanţi antioxidanţi pentru organism se numără betacarotenul, vitamina C, vitamina E, zincul şi seleniul. Iată în ce alimente le găseşti! Betacarotenul îl găseşti în spanac, cartofi dulci, roşii, caise, sparanghel, sfeclă, broccoli, pepene galben, morcovi, mango, piersici, grepfrut roz, dovleac. Vitamina C o găseşti în ardei, pătrunjel, citrice, măceşe, cătină, căpşuni, broccoli, varză de Bruxelles, pepene galben, conopidă, grepfrut, nectarine, papaya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel