Data actualizării:
Data publicării:

L'Oreal și Revlon, acuzate că au lansat pe piață produse care pot cauza cancer uterin

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Giganții din industria cosmetică, L'Oreal și Revlon, alături de alte companii producătoare din SUA, se confruntă cu peste 8.000 de procese legate de posibilele riscuri de cancer asociate cu produsele lor chimice de îndreptare a părului, scrie Reuters. 

Judecătoarea federală din districtul Illinois, Mary Rowland, a permis începerea acestor procese, afirmând că reclamanții au prezentat dovezi suficiente care arată că aceste companii au acționat cu neglijență, au dezvoltat produse defectuoase și nu au avertizat clienții despre riscuri.

Procesele implică și mai multe firme cosmetice mai mici, printre care și unele cu sediul în India. L'Oréal și Revlon nu au răspuns imediat solicitărilor agenției de știri Reuters.

Aceste produse, care conțin substanțe chimice pentru îndreptarea permanentă a părului, sunt comercializate în special către femeile de culoare.

Primele acțiuni în justiție au fost demarate după ce un studiu realizat de Institutul Național al Sănătății în octombrie 2022 a arătat că femeile care folosesc aceste produse de mai multe ori pe an prezintă un risc de peste două ori mai mare de a dezvolta cancer uterin.

După apariția primelor procese, compania L'Oreal a declarat că este încrezătoare "în siguranța produselor" și crede "că acuzațiile recente nu au fundament legal".

Un reprezentant al Revlon a declarat anterior pentru Reuters că firma nu consideră că există vreo legătură științifică între produsele chimice de îndreptare a părului și cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel