L-ați văzut cumva pe Zdreanță? - programe pentru copii
Programe educaționale pentru copii la Casa Memorială „Tudor Arghezi-Mărțișor”.
Toate programele educaționale derulate la Casa Memorială „Tudor Arghezi-Mărțișor” au ca scop familiarizarea elevilor cu mediul muzeal și crearea unei căi prin care copiii să aibă acces la diverse informații, artă și cultură în cel mai distractiv și relaxant mod. Aceste activități vin să susțină și să completeze programa școlară, implicând creativitate, manualitate și interdisciplinaritate.
Prețul biletului este de 5 lei/persoană, la care se adaugă 2 lei/copil (4 lei/parinte) –vizitarea casei și 6 lei/grup – ghidajul. Însoțitorii (2 la 10 copii) beneficiază de gratuitate.
Numărul de participanți se stabilește în funcție de programul ales sau viceversa.
Programarea se face cu o săptămână înainte (sau mai mult) , în limita locurilor disponibile, la adresa [email protected] sau tel. 0724883343 (muzeograf Dorothea Nicolescu).
Iată câteva activități la care vă așteptăm cu drag, arată MNLR într-un comunicat.
Poveste de seară în familia Arghezi (teatru de umbre)
după textul Poveste cu oi de Tudor Arghezi, din volumul Cartea cu jucării
– program pentru elevii din ciclul primar și gimnazial
- recomandat pentru prima vizită
Într-o seară de… ieri… în casa Arghezi, s-a făcut o Poveste cu oi – istoria unui cuplu neobişnuit, o pisică şi un măgar leneş, acesta din urmă fiind nevoit să plece de acasă după mâncare. „În mijlocul oilor fermecate” apare un baci certăreţ care generează un mic conflict. Povestea este presărată cu haz şi comentariile Mitzurei şi ale lui Baruţu, copiii scriitorului. În final este satisfăcută setea de răzbunare, dar totul se termină cu bine şi cu un îndemn la iertare. După micul spectacol, participanții îsi construiesc din carton câte o marionetă pentru teatru de umbre şi improvizează dialoguri.
Acasă la Tudor Arghezi – program pentru toate vârstele
În atmosfera caldă a Casei de la Mărţişor, copiii sunt îndemnaţi să observe diferite obiecte care dezvăluie secrete ale personalităţii lui Tudor Arghezi. Împreună îl vom descoperi pe autor în ipostaza de părinte, gospodar şi scriitor. Aflăm amănunte despre viaţa lui Arghezi și despre Casa Mărțișor – informaţii însoţite de imagini adunate într-o prezentare Power Point. Cei mici vor construi o jucărie care să le amintească de vizita la Mărţişor – inspirați de un joc expus în camera copiilor, vom face titirezi cu iluzii optice, iar cei mai mari sunt invitați să scrie câteva rânduri încercând, în urma informaţiilor primite, să schiţeze un mini-portret al scriitorului.
Puzzle cu amintiri
– program pentru elevii din ciclul primar și gimnazial
O casă memorială poate fi văzută ca un puzzle. Fiecare obiect are istoria lui, fiecare ungher spune o poveste, însă imaginea finală va fi unitară și, cu siguranță, cea a oamenilor care au locuit acolo. Vă invităm, așadar, să descoperiți piesele unui frumos tabloul al familiei Arghezi. Vom începe cu intrarea în casă. Aici, participanții vor primi un plan al casei unde camerele sunt numerotate, iar la finalul traseului, acest plan cartonat se va transforma într-un puzzle cu imaginea familiei Arghezi. Fiecărei încăperi îi corespunde câte un obiect care va trebui identificat. Copiii vor afla poveștile acestor obiecte și fiecare descoperire va fi „premiată” cu un fragment de imagine, o piesă pe care trebuie s-o lipească pe planul-puzzle, rezultând astfel o fotografie a familiei Arghezi.
Drumul magilor, teatru de umbre după Vicleimul, de Mircea Vulcănescu
– program de Crăciun pentru toate vârstele
Bricolaje de primăvară
– ateliere în cursul lunii martie/aprilie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News