Data publicării:

"Kyoto nu este un parc tematic": Turiștii vor avea interdicție de a intra în faimosul cartier al gheișelor

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Turiștilor le va fi interzis accesul în anumite zone din faimosul cartier japonez al gheișelor din Kyoto, în urma unor plângeri privind "turismul excesiv".  

"Kyoto nu este un parc tematic", a declarat consiliul local, pe fondul nemulțumirilor legate de vizitatorii prea zeloși cu aparate de fotografiat care speră să le zărească pe celebrele gheișe.

Gheișele sunt animatoare profesioniste care sunt antrenate în diverse arte tradiționale, inclusiv dans și muzică, și reprezintă o parte emblematică a culturii japoneze.

Vizitatorii se înghesuie pe străzile înguste și pitorești ale zonei numite Gion din vechea capitală a Japoniei, urmând adesea ghizii care le arată oamenilor împrejurimile și le țin prelegeri timp de ore îndelungate, potrivit oficialului districtului local Isokazu Ota.

"Vom pune în aprilie panouri care să le spună turiștilor să nu intre pe străzile noastre private", a declarat acesta.

"Acesta este un drum privat, așa că nu aveți voie să treceți pe aici"

Pe un panou se va scrie atât în japoneză, cât și în engleză: "Acesta este un drum privat, așa că nu aveți voie să treceți pe aici."

Acesta vizează în principal pietonii, dar nu și mașinile.

"Se va aplica o amendă de 10.000 de yeni", adaugă semnul, ceea ce înseamnă aproximativ 53 de lire sterline.

Străzile publice ale cartierului vor rămâne deschise pentru turiști, astfel încât zona și restul orașului Kyoto vor fi în continuare pline de vizitatori, atât din Japonia, cât și din întreaga lume.

Plângerile cu privire la "turismul excesiv" au început cu ani în urmă, dar s-au răcit într-o oarecare măsură atunci când pandemia COVID-19 a făcut ca numărul vizitatorilor să scadă.

Acum, turiștii s-au întors cu frenezie după mult așteptata ridicare a restricțiilor, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel