Kylian Mbappe anunță că va părăsi PSG la finalul sezonului
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Paris Saint-Germain a primit notificarea oficială că Kylian Mbappe va pleca de la club la sfârșitul acestui sezon, când contractul său expiră, au confirmat surse apropiate de situație.

Detaliile plecării lui Mbappe nu au fost încă stabilite complet, iar o declarație oficială este așteptată odată ce situația va fi finalizată în următoarele luni relatează The Athletic.

Salariul lui Mbappe la PSG costă clubul 200 de milioane de euro (215 de milioane de dolari, 171 de milioane de lire sterline) pe an, iar clubul afirmă că rămâne concentrat pe continuarea tranziției lor departe de era "Galacticos", cu alte nume mari precum Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos și Marco Verratti printre cei care au plecat în ultimele 12 luni.

The Athletic a raportat mai devreme în acest lună că Mbappe se îndreaptă către Real Madrid la expirarea contractului său cu PSG, dar membri influenți ai anturajului său au rămas neconvinși de oferta clubului spaniol, care a întârziat procesul. PSG a primit o ofertă de 300 de milioane de euro pentru Mbappe din partea lui Al Hilal în vara acestui an. Clubul din Saudi Pro League a primit permisiunea de a discuta cu atacantul, dar acesta a rămas în cele din urmă la PSG.

Mbappe a semnat un nou contract pe doi ani în vara anului 2021, care include o clauză de prelungire cu 12 luni pentru sezonul 2024-2025. Cu toate acestea, doar Mbappe ar putea activa acea prelungire, nu și PSG.

Campioana franceză i-a trimis lui Mbappe o scrisoare de trei pagini acuzându-l că a tulburat clubul în vara aceasta și i-a dat un termen limită până la 31 iulie să ia o decizie cu privire la viitorul său. Scrisoarea lui PSG l-a acuzat pe Mbappe că a cauzat "daune enorme" clubului după "scurgerea" propriei sale scrisori, trimisă clubului pe 23 iunie, care a fost "agravată" de el anunțând public că intenționează să plece ca agent liber în această vară.

Între timp, președintele Madridului, Florentino Perez, a fost în contact direct cu Mbappe și a fost forța principală din spatele ultimei mutări a clubului din La Liga pentru un jucător care i-a refuzat acum doi ani, chiar dacă la un moment dat se simțeau siguri că atacantul a acceptat să se mute.

Mbappe s-a alăturat lui PSG de la Monaco în vara anului 2017, contra unei sume de 180 de milioane de euro. A marcat 243 de goluri în 290 de apariții în toate competițiile în timpul celor șase ani și jumătate la club.

Internaționalul francez a jucat de 30 de ori pentru PSG în toate competițiile în acest sezon, marcând 31 de goluri și este considerat cel mai scump jucător din istorie alături de Erling Haaland si Jude Bellingham. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel