Data publicării:

Kuleba le spune criticilor contraofensivei Ucrainei să „tacă”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, le-a transmis un mesaj celor care critică acțiunile contraofensive împotriva Federației Ruse.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, le-a transmis câteva cuvinte celor care, în ultimele săptămâni, au critica acțiunile contraofensive ale Ucrainei, potrivit Sky News.

„Criticând ritmul lent al contraofensivei echivalează cu a scuipa în fața soldatului ucrainean care își sacrifică viața în fiecare zi”, a spus Dmytro Kuleba la o întâlnire a miniștrilor de externe ai UE, în Spania.

„Aș recomanda tuturor criticilor să tacă, să vină în Ucraina și să încerce să elibereze singuri un centimetru pătrat”, a spus el.

Oficiali americani și occidentali au fost citați în New York Times săptămâna trecută, spunând că Ucraina are prea multe trupe în poziții pe care ei le considerau greșite. Este posibil ca Dmytro Kuleba la aceștia să fi făcut referire.

Între timp, oficialii de la Kiev spun că operațiunea de contraofensivă a Ucrainei are câștiguri graduale în sudul țării, acolo unde de curând a fost recucerit satul Robotyne.

Chiar și așa, potrivit rușilor, ucrainenii au fost respinși atunci când au încercat să ocupe satul Verbove, la sud-est de Robotyne. Acesta se află în apropierea celei de-a doua linii de fortificații. Sursele ruse au informat că două grupuri ucrainene de asalt „au fost distruse” în acea zonă.

CITEȘTE ȘI        -      Trupele ruse încearcă să contraatace în zona Zaporojie şi concentrează circa 110.000 de soldaţi pe frontul de nord-est

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel