Kuleba îi răspunde lui Lavrov, după ce ministrul rus a amenințat cu un nou Război Mondial: Ultima speranţă de a speria lumea
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kuleba îi răspunde lui Lavrov, după ce ministrul rus a amenințat cu un nou Război Mondial: Ultima speranţă de a speria lumea / Foto: Facebook Dmitro Kuleba
Kuleba îi răspunde lui Lavrov, după ce ministrul rus a amenințat cu un nou Război Mondial: Ultima speranţă de a speria lumea / Foto: Facebook Dmitro Kuleba
Dmitro Kuleba i-a răspuns lui Serghei Lavrov, după ce ministrul rus de Externe a vorbit despre posibilitatea declanșării unui Al Treilea Război Mondial.

Dmitro Kuleba îi transmite un mesaj tăios lui Serghei Lavrov, după ce ministrul rus de Externe a amenințat cu declanșarea unui nou Război Mondial. Ministrul de externe ucrainean a apreciat marţi că, atunci când Rusia vorbeşte despre posibilitatea declanşării celui de-al treilea Război Mondial, de această dată un conflict nuclear, este pentru că simte că pierde lupta în Ucraina, transmite Agerpres, citând EFE.

Kuleba a dat acest răspuns omologului său rus Serghei Lavrov, care a avertizat luni cu privire la pericolul unui război nuclear care, în opinia şefului diplomaţiei de la Moscova, "este grav, real (şi) nu trebuie subestimat".

Într-un interviu acordat televiziunii de stat din Rusia, preluat de mai multe agenţii de presă locale, Lavrov a declarat că, "deşi respingerea unui război nuclear este poziţia de principiu a Moscovei, pericolul unui astfel de conflict nu trebuie subestimat".

Kuleba: Rusia pierde şi e ultima speranţă de a speria lumea ca să nu sprijine Ucraina



"Rusia pierde şi e ultima speranţă de a speria lumea ca să nu sprijine Ucraina. De aceea vorbeşte despre un pericol 'real' al unui al treilea Război Mondial. Aceasta înseamnă doar că Moscova pierde în Ucraina. Tocmai din acest motiv lumea trebuie să ne sprijine şi mai mult ca să putem câştiga şi apăra securitatea europeană şi globală", a venit replica lui Kuleba pe Twitter.

Declaraţiile lui Lavrov şi răspunsul lui Kuleba intervin cu doar câteva ore înaintea vizitei anunţate a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la Moscova, unde urmează să aibă întrevederi cu ministrul de externe şi cu preşedintele rus Vladimir Putin. Guterres va vizita şi Ucraina, unde se va întâlni joi cu Dmitro Kuleba şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Vezi mai mult AICI.

Lavrov: Nu pot exista câștigători într-un război nuclear

Există un pericol real de declanșare a unui al treilea război mondial, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov în emisiunea Marele Joc de la Pervîi Kanal.

„Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a spus Lavrov.

Vorbind despre ceea ce Moscova este gata să facă pentru a preveni izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial, ministrul a spus: „Rusia a făcut deja multe și de mulți ani". Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel