Kristin Davis, "şocată" de rasismul cu care s-a confruntat fiica ei adoptivă
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Actriţa americană Kristin Davis, cunoscută din serialul de succes "Sex and the City" ("Totul despre sex"), a povestit că a fost "îngrozită" de rasismul "instituţionalizat" cu care s-a confruntat fiica ei adoptivă, de culoare, chiar şi atunci când aceasta era bebeluş, informează Press Association.

Vedeta este mama Gemmei, în vârstă de şapte ani, pe care a adoptat-o în 2011, precum şi a unui fiu pe care l-a adoptat în 2018.

Într-o discuţie cu Jada Pinkett Smith la emisiunea "Red Table Talk", actriţa a povestit ce a învăţat-o faptul că a adoptat un copil de culoare despre privilegiile de care se bucură albii.

"Poţi înţelege privilegiile de care se bucură albii în teorie, dar una e să vezi că (rasismul) li se întâmplă altora şi alta când este vorba despre copilul tău", a explicat Kristin.

Davis a părut că stă să plângă când a povestit despre rasismul cu care s-a confruntat Gemma, mărturisind că "Am fost îngrozită, este greu să vorbesc" despre asta.

Într-unul dintre cazurile în care fetiţa ei s-a confruntat cu stereotipuri rasiste, oamenii îi spuneau vedetei că într-o bună zi Gemma ei va deveni "o mare jucătoare de baschet". "Cum îndrăznesc să-mi limiteze copilul şi cum îndrăznesc să emită această ipoteză şi să vorbească atât de uşor despre asta?", şi-a manifestat indignarea actriţa.

Kristin a adăugat că a adoptat apoi un băieţel de culoare la rugăminţile Gemmei. 

"Mi-a spus: 'Mami, mi-ar plăcea foarte mult un frate negru şi am înţeles-o total", a povestit vedeta, adăugând că între timp Gemma a devenit pentru acesta cea mai bună soră mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel