Data actualizării:
Data publicării:

Kremlinul susține că aderarea accelerată a Ucrainei la NATO este potențial periculoasă pentru Europa

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Kremlinul susține că aderarea accelerată a Ucrainei la NATO este potențial periculoasă pentru Europa / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul susține că aderarea accelerată a Ucrainei la NATO este potențial periculoasă pentru Europa / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul a afirmat că aderarea accelerată a Ucrainei la NATO este potențial periculoasă pentru Europa.

Kremlinul a afirmat că opțiunea admiterii accelerate a Ucrainei în NATO este potențial periculoasă pentru Europa, scrie Interfax.

"Acest lucru este potențial foarte periculos pentru securitatea europeană. Într-adevăr, acest lucru este plin de pericole foarte mari, iar cei care vor lua această decizie ar trebui să fie conștienți de acest lucru", a declarat reporterilor, marți, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov răspuns astfel la o solicitare de a comenta posibilitatea unei proceduri scurtate pentru aderarea Ucrainei la NATO.

Condițiile aderării Ucrainei la NATO

Cu o zi înainte, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că negocierile privind condițiile aderării Ucrainei la NATO sunt în desfășurare, iar alianța analizează posibilitatea eliberării Kievului de la implementarea Planului de acțiune pentru aderare, crearea unui consiliu Ucraina-NATO și convenirea privind un program pe termen lung de asistență pentru forțele armate ucrainene.

Răspunzând unei întrebări clarificatoare despre ce s-ar putea schimba dacă Ucraina va fi admisă în NATO printr-o procedură scurtă, Peskov a spus: "Probabil, destinul politologilor este să discute aceste subiecte. Este puțin probabil să ne putem alătura acestor exerciții. Totuși, să așteptăm. Deocamdată nu putem decât să constatăm diferenţe în abordările unui număr de ţări - membri ai alianţei pe această temă. Ce punct de vedere va prevala, vom afla în zilele următoare".

De altfel, astăzi, secretarul General al NATO a fost întrebat care va fi reacția NATO dacă un accident nuclear va avea loc la Zaporojie. El a afirmat că aliații NATO monitorizează îndeaproape ceea ce face Rusia și condamnă anunțul potrivit căruia Rusia va trimite arme nucleare tactice în Belarus.

VEZI ȘI: Reacția NATO în cazul unui atac nuclear la centrala de la Zaporojie

Totodată, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, marți, un sprijin politic solid pentru aderarea Ucrainei la NATO.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis anunță un sprijin politic solid pentru aderarea Ucrainei la NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel