Data publicării:

Kremlinul spune că România este "o amenințare suplimentară pentru Federația Rusă". "Vom lua măsuri"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Rusia amenință navele României și Bulgariei din Marea Neagră.

Rusia amenință navele din Marea Neagră. Secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a afirmat că prezența concentrată a navelor NATO în Marea Neagră, ținând cont de situația actuală, creează o amenințare suplimentară, iar Rusia va lua măsurile necesare, scrie Interfax.

„Regimul de ședere a statelor non-Marea Neagră în Marea Neagră este reglementat destul de strict de Convenția de la Montreux. În acest caz, Turcia este administrator și își îndeplinește funcțiile destul de clar”, a spus Peskov reporterilor.

Peskov: Bulgaria, România, reprezintă amenințări suplimentare pentru Federația Rusă

Totodată, el a mai spus că „prezența concentrată a navelor NATO, luăm în considerare Bulgaria, România – state de coastă care sunt membre ale Alianței, desigur, reprezintă, mai ales în situația actuală, amenințări suplimentare pentru Federația Rusă, având în vedere implicarea directă a statelor NATO în conflictul din jurul Ucrainei”.

„Desigur, Rusia va lua toate măsurile necesare pentru a-și asigura propria securitate”, a mai spus Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov a comentat astfel strategia de securitate maritimă pentru Ucraina aprobată de Vladimir Zelenski, care prevede prezența permanentă a țărilor NATO în Marea Neagră și exerciții comune cu forțele blocului din Marea Neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel