Kremlinul REFUZĂ să reacționeze la apelul soției lui Alexei Navalnîi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Kremlinul a anunțat că nu va reacționa la apelul Iuliei Navalnîi, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, care a cerut eliberarea acestuia pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a anunțat că  Vladimir Putin nu va reacționa la apelul soției opozantului rus Alexei Navalnîi, transmite Interfax. Iulia Navalnîi ceruse eliberarea imediată a soțului său pentru a fi tratat de doctori în care are încredere.

"Nu vom reacționa la acest apel. A apărut în mass-media. Acum, în condițiile în care acest cetățean este condamnat și prizonier al unei colonii, destinatarul acestor apeluri este Serviciul Federal al Penitenciarelor", a declarat Dmitri Peskov reporterilor.

Iulia Navalnîi a scris ieri pe Instagram că soțul ei, Alexei Navalnîi, a început să aibă probleme cu spatele, dar nu i s-a permis „să fie tratat de acei medici în care are încredere” și a cerut să fie eliberat. Purtătorul de cuvânt a adăugat că Kremlinul nu consideră că situațiile legate de închisoarea lui Navalnîi și a contabilul fiscal Serghei Magnitski, care s-a plâns de starea sa de sănătate și a murit într-un centru de detenție preventivă din Moscova în 2009, sunt similare.

Condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare pentru un dosar de fraudă din 2014 - despre care el, ONG-urile şi numeroase capitale occidentale susţin că este politic - opozantul este încarcerat de la începutul lui martie într-o colonie penitenciară renumită pentru duritatea sa, la Pokrov, la 100 km de capitala rusă. El a fost arestat în ianuarie, de la revenirea sa la Moscova, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde se recupera după ce a fost otrăvit, şi judecat în scurt timp.

VEZI ȘI: Alexei Navalnîi, TORTURAT în închisoare. "De opt ori pe noapte"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel