Data publicării:

Kremlinul răspunde acuzațiilor lui Biden: Vom proceda în consecință!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Președintele Vladimir Putin spune că remarcile președintelui SUA despre el reflectă propriile probleme din trecut și actuale ale Statelor Unite ale Americii.

Președintele Vladimir Putin a declarat că remarcile președintelui Joe Biden despre el reflectă propriile probleme din trecut și actuale ale SUA. Liderul de la Kremlin a subliniat istoria  Americii în ceea ce privește sacrificarea nativilor americani și sclavia, argumentând că moștenirea dureroasă a contat asupra Statelor Unite.

„Altfel, de unde ar veni mișcarea Black Lives Matter?”, a punctat președintele rus.

Totodată, Putin a adăugat că Rusia va coopera în continuare cu Statele Unite, acolo unde va răspunde intereselor Moscovei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, reacție

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a caracterizat declarațiile lui Biden drept „remarci foarte proaste ale președintelui SUA”, care au arătat clar că „nu vrea să normalizeze relațiile”.

"Vom proceda în consecință", a spus Peskov într-o conferință telefonică cu reporterii, menționând că "nu a existat așa ceva în istorie". 

Totodată, în timp ce anunța decizia de revocare a ambasadorului rus la Washington, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a dat vina pe SUA că a adus legăturile bilaterale într-un „punct mort”, adăugând că „suntem interesați să prevenim degradarea lor ireversibilă, dacă americanii sunt conștienți de riscurile asociate. ”

Relațiile Rusiei cu Statele Unite și Uniunea Europeană s-au prăbușit după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea din 2014, amestecarea în alegerile din alte state, atacurile cibernetice și, cel mai recent, închiderea liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, care, inițial, a fost otrăvit cu agentul toxic Noviciok, prcizează ABCNews.

VEZI ȘI: Biden l-a făcut „criminal“ pe Putin. Iulian Chifu: O să îl coste, atacul a fost direct la el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel