Kremlinul laudă SUA pentru răspunsul „măsurat” al lui Joe Biden cu privire la racheta căzută în Polonia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Federația Rusă a lăudat Statele Unite ale Americii pentru poziția rezervată privind incidentul din Polonia.

Kremlinul laudă răspunsul „măsurat” al Washingtonului după ce o rachetă a aterizat în Polonia, iar președintele american Joe Biden a spus că este „puțin probabil” să fi venit din Rusia, conform Al Jazeera.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „În acest caz, ar trebui să se acorde atenție răspunsului măsurat și mai profesionist din partea americană”.

„În ceea ce privește incidentul din Polonia, Rusia nu are nimic de-a face cu el”, a spus Peskov.

După ce a fost întrebat dacă racheta a fost trasă din Rusia, Biden a spus că există „informații preliminare care contestă acest lucru”.

„Este puțin probabil... să fi fost concediat din Rusia. Dar vom vedea.”, a spus Biden (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Oficiali din SUA: Racheta care a lovit Polonia a fost trasă de Ucraina care a încercat să se apere de Rusia

Erdoğan spune că Federația Rusă nu are „nimic de-a face" cu incidentul din Polonia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că respectă declarația Rusiei conform căreia rachetele rusești nu au lovit teritoriul polonez, adăugând că e de părere că Moscova nu are „nimic de-a face cu asta”.

„Faptul că Rusia a spus că acest lucru nu are nicio legătură cu ei și faptul că președintele american Joe Biden a spus că aceste rachete nu sunt fabricate de Rusia arată că acest lucru nu are nicio legătură cu Rusia”, a spus Erdogan la o conferință de presă în timpul summitului G20 de la Bali, Indonezia (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Aurescu, despre incidentul din Polonia: Arată cât de sensibilă este situaţia de securitate. Nu e loc de speculaţii

Zelenski insistă că racheta care a căzut în Polonia a fost lansată de Rusia

Lovitura cu rachetă în Polonia 'nu este nimic altceva decât un mesaj al Rusiei adresat summitului G20', a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski prin videoconferinţă în faţa liderilor grupului reunit în insula indoneziană Bali, în contextul în care versiunea că a fost totuşi vorba de o rachetă a sistemului antiaerian al Ucrainei devine din ce în ce mai plauzibilă, potrivit AFP, EFE şi DPA. 

Există 'un stat terorist printre voi, împotriva căruia trebuie să ne apărăm', a avertizat Zelenski, desemnând Rusia, potrivit textului discursului pronunţat de preşedintele ucrainean la ultima sesiune a summitului din Bali, la care 'toţi au vorbit despre cum să se pună capăt războiului' declanşat de Rusia în Ucraina.

'Iar după aceea, aproape 100 de rachete ruseşti au lovit Ucraina. Clădiri rezidenţiale au ars. Centrale electrice au fost din nou distruse. Sute de localităţi au rămas fără electricitate, apă şi încălzire. Traficul pe internet a fost redus cu două treimi', a denunţat el (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Medvedev: Incidentul cu racheta din Polonia arată că Occidentul creşte probabilitatea începerii unui război mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel