Kremlinul intenționează să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Puterea de la Kremlin vrea să introducă legea marțială pe teritoriul Federației Ruse.

Kremlinul discută posibilitatea de a introduce legea marțială și de a interzice bărbaților să părăsească țara. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va rosti un discurs în fața Adunării Federale pe 30 septembrie, în același mod în care a făcut-o în 2014.

Potrivit informațiilor surselor Verstka din parlamentul rus, discursul lui Putin la Adunarea Federală va fi rostit pe 30 septembrie, prin analogie cu 2014, când Rusia a anexat Crimeea ilegal.

Acest lucru înseamnă că membrii parlamentului și senatorii se vor aduna probabil în Sala Sf. George a Kremlinului, unde Putin îi va informa despre rezultatele referendumurilor simulate organizate în teritoriile ocupate. Aceasta va fi urmată de semnarea unui „acord” privind „aderarea” acelor teritorii. Alternativ, Putin poate merge la Duma de Stat [camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei - n.red.].

Posibilitatea introducerii legii marțiale este în discuție și în prezent la Kremlin. Potrivit surselor lui Verstka, acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Ucraina va continua să atace așa-numitele teritorii, adică teritoriile ucrainene ocupate de ruși, unde sunt deja organizate referendumuri falsificate privind aderarea la Rusia.

Două surse apropiate Kremlinului au numit planul de introducere a legii marțiale „de nedorit, dar posibile”.

Mai mult, potrivit uneia dintre surse, interdicția de a părăsi Rusia pentru bărbații care sunt supuși conscripției poate fi anunțată chiar înainte de discursul lui Putin, deoarece guvernul consideră „alarmant” numărul de bărbați care părăsesc țara.

Acest plan va fi discutat de președinte și reprezentanții parlamentului și guvernului la începutul săptămânii, iar atunci se va lua decizia finală, scrie Pravada.

Lavrov, la ONU, după ce Rusia a invadat Ucraina: Occidentul suferă de rusofobie grotescă. Nu se feresc să spună că vor să ne distrugă

Ministrul de externe Serghei Lavrov a criticat națiunile occidentale pentru teama lor „grotescă” de Rusia, spunând la Organizația Națiunilor Unite că astfel de state încearcă să „distrugă” țara sa.

„Rusofobia oficială în Occident este fără precedent, iar domeniul de aplicare este grotesc”, a spus Lavrov într-un discurs înflăcărat la Adunarea Generală a ONU.

„Nu se feresc să declare intenția de a provoca nu numai înfrângerea militară țării noastre, ci și de a distruge și dezmembra Rusia”, a spus el, conform Al Jazeera (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel