Kremlinul nu știe să spună când va avea loc "linia directă" cu Putin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul nu știe să spună când va avea loc "linia directă" cu Putin / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul nu știe să spună când va avea loc "linia directă" cu Putin / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul afirmă că nu are date exacte despre când va avea loc "linia directă" cu Vladimir Putin.

Pregătirile pentru o "linie directă cu președintele" sunt deja în derulare, dar data nu a fost încă stabilită, a declarat secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Interfax.

"Ne pregătim încet pentru asta. Când va veni momentul, cu siguranță vă vom informa. Am spus că de îndată ce vom decide, vom anunța termenii. După cum știți, nu am anunțat niciun încă termen", a spus Peskov.

Dmitri Peskov a comentat astfel un articol scris de Kommersant, potrivit căruia "linia directă cu președintele" va avea loc în noiembrie sau decembrie 2023. 

Pe 14 aprilie, Peskov a spus că datele "liniei directe" nu au fost stabilite, atunci când a fost întrebat dacă amânarea expozițiilor care urmau să aibă loc Gostinîi Dvor, are legătură cu acest eveniment. 

Pe 14 martie, comentând același subiect, Peskov nu a exclus ca "linia directă" să fie conectată din nou la marea conferință de presă a președintelui rus și și-a exprimat speranța că aceasta va avea loc în 2023.

Ce este "linia directă" cu Vladimir Putin

"Linia directă" cu Vladimir Putin este o întâlnire tradițională a președintelui cu rușii de rând și problemele lor mari și mici. "Linia Directă", așa cum se numește emisiunea de întrebări și răspunsuri, a fost organizată aproape în fiecare an, iar Vladimir Putin obișnuia să  răspundă ore întregi la întrebările publicului, puse în direct, înregistrate sau trimise prin mail. În anul 2022 evenimentul nu a mai avut loc.

Vladimir Putin, îngrozit că va fi asasinat. Fost agent de informații: A pierdut contactul cu realitatea

Fostul ofițer rus Igor Girkin a spus că Putin este acum "în afara realității" și a criticat "absența unei conversații oneste cu" societatea rusă. Într-un mesaj de pe Telegram, tradus pe Twitter, Girkin a spus că pare că există o deconectare între modul în care guvernul rus vorbește despre eforturile de război ale Rusiei și realitatea acestor planuri. Astfel, potrivit acestuia, în timp ce Putin continuă să emane un comportament calm, el este îngrozit să fie asasinat și refuză să călătorească în străinătate.

Girkin este un fost agent de informații rus care a jucat roluri cheie în eforturile de a ocupa teritoriu din Ucraina în 2014 și a devenit unul dintre puținii ruși cărora li s-a permis să critice Kremlinul din cauza războiului.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), atât Girkin, cât și alți ultranaționaliști au criticat, de asemenea, răspunsul lui Putin la atacurile recente de la frontieră din regiunile Belgorod și Kursk din Rusia. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel