Kremlinul, declarații de ultimă oră despre Transnistria
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul, declarații de ultimă oră despre Transnistria / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul, declarații de ultimă oră despre Transnistria / Foto: Kremlin.ru
Dmitri Peskov a făcut declarații de ultimă oră despre Transnistria.

Kremlinul urmărește îndeaproape agravarea situației din Transnistria, care provoacă îngrijorare, a declarat marți secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, scrie Interfax. În cadrul unei conversații cu presa, Peskov a fost întrebat ce legătură are Kremlinul cu agravarea actuală a situației din Transnistria și dacă președintele rus Vladimir Putin plănuiește sp discute cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Nu, momentan nu sunt planificate discuții, nu există astfel de planuri. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că urmărim foarte atent cum evoluează situația acolo. Desigur, de acolo vin vești care stârnesc îngrijorare.", a spus Peskov.

Marți mai devreme, autoritățile din Transnistria au raportat explozii la un centru de televiziune și radio din satul Mayak. Potrivit presei de acolo, în urma exploziilor, „două dintre cele mai puternice antene au fost dezactivate”, ambele transmiteau radiouri ale Federației Ruse. Niciunul dintre angajații centrului și nici localnicii nu au fost răniți. Luni, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate, după exploziile din Transnistria

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru marţi o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu recentele incidente din regiunea transnistreană, anunţă Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova într-un comunicat de presă transmis Agerpres,

Potrivit sursei citate, Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora locală 13:00, la sediul preşedinţiei. După şedinţă, la ora locală 15:00, Maia Sandu va susţine un briefing de presă. Potrivit Biroului Politici de Reintegrare al Republicii Moldova, obiectivul urmărit este de a crea pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel