Kremlinul, declarații de ultimă oră despre folosirea armei nucleare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Geralt
Foto: Geralt
Kremlinul a făcut noi declarații despre arma nucleară a Rusiei.

În orice scenariu, Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, într-un interviu acordat canalului de televiziune american PBS.

VEZI ȘI: Peskov, interviu dat în limba engleză pentru presa americană. A spus dacă Rusia va ataca o țară NATO. "Condiții ostile. Simțim că suntem în război" - VIDEO

"Nu avem nicio îndoială că toate obiectivele operațiunii noastre speciale din Ucraina vor fi îndeplinite. Indiferent de modul în care se dezvoltă evenimentele (în Ucraina n.r.), nu există niciun motiv să folosim arme nucleare acolo", a spus Peskov, într-un interviu acordat în limba engleză.

„Nimeni nu ia în considerare utilizarea armelor nucleare și chiar ideea de a le folosi”, a subliniat el.

VEZI ȘI: Câte arme nucleare are Rusia și dacă ar trebui să ne temem de ele

Peskov susține că Putin nu a spus că va apăsa butonul nuclear



Peskov a respins afirmația jurnalistului că președintele rus Vladimir Putin, anunțând operațiunea specială, a spus că Rusia va folosi arme nucleare dacă țări terțe ar interveni în conflict, deși astfel de declarații au existat, iar liderul de la Kremlin chiar a lăsat de înțeles că ar putea apăsa butonul nuclear.

"Nu cred. El (Vladimir Putin n.r.) a avertizat că nu este nevoie să intervenim. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci avem mijloacele și oportunitățile să prevenim acest lucru și să-i pedepsim pe cei care încearcă.", a spus Dmitri Peskov, scrie Interfax.

Peskov, vorbind despre doctrina nucleară a Federației Ruse, a amintit că Rusia „poate și va folosi arme nucleare doar dacă este necesar să elimine amenințarea la adresa însăși existenței Rusiei”. Totodată, el a adăugat că „este necesar să se separe operaţiunea specială din Ucraina de existenţa statului în sine”.

Rusia neagă că atacă civili și clădiri rezidențiale în Ucraina, deși imagini de la fața locului confirmă acest lucru, iar Vladimir Putin a fost deja acuzat de către mai mulți oficiali de crime de război.

VEZI ȘI: Medvedev a spus cele 4 scenarii în care Putin ar putea apăsa butonul nuclear

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel