Kremlinul acuză SUA că i-a încălcat apele teritoriale. Un submarin american ar fi fost descoperit în zona Kurile, unde Marina Rusiei desfășoară exerciții militare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul acuză SUA că i-a încălcat apele teritoriale. Un submarin american ar fi fost descoperit în zona Kurile, unde Marina Rusiei desfășoară exerciții / Foto: Pixabay
Kremlinul acuză SUA că i-a încălcat apele teritoriale. Un submarin american ar fi fost descoperit în zona Kurile, unde Marina Rusiei desfășoară exerciții / Foto: Pixabay
Kremlinul acuză SUA că i-a încălcat apele teritoriale. Un submarin american ar fi fost descoperit în zona Kurile, unde Marina Rusiei desfășoară exerciții.

O navă de război rusă a forțat un submarin american să părăsească apele teritoriale ale Federației Ruse în regiunea Kurile, unde Marina Rusă desfășoară exerciții, a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, scrie Interfax.

Armata rusă a spus că a alertat echipajul submarinului american că se află în apele teritoriale rusești și a cerut să iasă la suprafață, dar armata americană a ignorat acest lucru.

„În conformitate cu liniile directoare pentru protejarea frontierei de stat a Federației Ruse în mediul subacvatic, echipajul fregatei Flotei Pacificului, mareșalul Shaposhnikov, a folosit mijloace adecvate.”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

„Submarinul american a folosit un simulator autopropulsat pentru a dubla ținta pe radar și mijloace de control acustic și a părăsit apele teritoriale ale Federației Ruse la viteză maximă”, se arată în raport.

„Un detașament de nave din Flota Pacificului continuă exercițiile planificate, inclusiv monitorizarea mediului subacvatic pentru a preveni încălcările frontierei de stat a Federației Ruse”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării: O încălcare gravă 



Incidentul a avut loc pe fundalul unei crize în relațiile dintre Rusia și NATO, susține presa rusă.

„Reprezentantul Departamentului de Apărare al SUA a fost informat că acțiunile submarinului american sunt considerate o încălcare gravă a dreptului internațional”, a spus armata, spunând că acțiunile „provocatoare” ale Marinei SUA au creat o amenințare la adresa securității Federației Ruse.

„Ministerul rus al Apărării insistă asupra necesității ca Statele Unite să ia măsuri pentru a preveni astfel de situații în viitor”, a mai transmis ministerul rus al Apărării.

De asemenea, armata rusă și-a declarat dreptul de a lua toate măsurile necesare în situații precum incidentul cu submarinul american din Insulele Kurile. „Ministerul rus al Apărării își rezervă dreptul de a lua toate măsurile posibile în apele sale teritoriale pentru a asigura securitatea Federației Ruse”, a subliniat Ministerul Apărării al Rusiei.

Presa din Ucraina scrie că ”inamicul” a deschis focul. S-ar fi folosit grenade și un vehicul aerian fără pilot. Chirieac: Știrea PRETEXT pentru invazie

Într-o intervenție  la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat că ”invazia rusă”, ce se anunță a avea loc în 16 februarie (VEZI AICI) ”poate fi împiedicată până în ultimul moment... teoretic”. ”Acum, cu toate semnalele lansate, se pare că Vladimir Putin va încerca, totuși, o invazie” a continuat analistul de politică externă. Bogdan Chirieac a vorbit despre știrea care a început să circule în cursul acestei zile, conform căreia ”trupele ucrainene ar fi deschis focul asupra separatiștilor din Donbas”. Nici această știre, după cum subliniază și analistul politic, nu este confirmată ori infirmată de surse independente. ”Este știrea care ar putea să înceapă conflictul, un pretext pentru invazie” a punctat Bogdan Chirieac. El afirmă că ”invazia rusească ar fi un dezastru pentru Rusia și pentru Putin”. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel