Kremlin: De Revelion, Piaţa Roşie va fi închisă pentru prima dată publicului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Piață Roșie din Moscova, loc de adunare tradițional de Anul Nou, va fi în acest an pentru prima dată închisă publicului de Revelion, au anunțat luni autoritățile orașului, în contextul temerilor privind posibile atentate în capitala rusă.

În piață se adună în general zeci de mii de ruși și turiști care sărbătoresc trecerea în noul an în sunetul clopotelor de la Kremlin, însă în acest an poliția va bloca intrarea în zonă, a avertizat luni șeful departamentului de securitate al orașului, Aleksei Maiorov, citat pe site-ul primăriei.

'Ei vor explica că Piața Roșie este închisă din cauza unui eveniment și că există multe alte locuri pentru a petrece un moment frumos', a precizat el. Autoritățile au explicat această măsură fără precedent prin organizarea concertului de Anul Nou care va fi difuzat în direct pe postul public de televiziune. Numai un public restrâns va putea asista la eveniment, fiind ales în avans, în mare parte de autoritățile locale, potrivit Agerpres.

[citeste si]

'Ar fi ca și cum a-i închide Times Square din New York sau i-ai obliga pe parizieni să prezinte o autorizație specială pentru a se apropia de Turnul Eiffel', a comentat fostul ales Aleksandr Kliukin pe postul de radio Kommersant.

Piața Roșie, una din primele destinații turistice din Rusia, este mărginită de zidurile Kremlinului, principala reședință oficială a președintelui rus, și de celebrele magazine Gum. De asemenea, ea adăpostește mausoleul lui Lenin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel