Kovesi, la recepția Ambasadei SUA. Chirieac, comparație cu cazul Năstase
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Hans Klemm
Hans Klemm
Bogdan Chirieac spune că locul de seamă pe care l-a ocupat Laura Kovesi la recepția oferită de ambasada americană, în avans, cu ocazia zilei naționale, arată că șefa DNA se bucură în continuare de tot sprijinul Statelor Unite ale Americii. 

Analistul a fost întrebat dacă se justifică prezența șefei DNA la recepția oferită de ambasada SUA, în condițiile în care există o decizie a Curții Constituționale prin care președintele României este obligat să o revoce din funcție. 

"Doamna Kovesi se bucură în continuare de tot sprijinul ambasadei americane. Decizia de revocare a Curții Constituționale nu are nici un fel de relevanță pentru ambasadă. Putem face dacă vreți, o comparație: dacă țineți minte, lui Adrian Năstase, înainte de a fi condamnat definitiv în iunie 2012, la sfârșitul lunii mai din același an, aparent fără nici o explicație, ambasada SUA i-a anulat viza de America. I-au comunicat decizia, s-a prezentat la acea vreme în presă situația. Deci, cu o lună înainte de condamnare ambasada i-a anulat viza pentru SUA. În cazul doamnei Kovesi, ambasada pur și simplu nu a luat în seamă decizia CCR, ceea ce înseamnă că dincolo de declarații, analize și astfel de lucruri, sprijinul pentru doamna Kovesi din partea Statelor Unite este puternic, constant și necondiționat," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel