Kovesi, la Bruxelles. Pleșoianu-Macovei, contre
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
După întrebările lui Liviu Pleșoianu adresate Laurei Codruței Kovesi la Bruxelles, Monica Macovei spune că deputatul a făcut România de râs. Pleșoianu i-a răspuns Monicăi Macovei chiar la postarea unde europarlamentarul a făcut această acuzație. 

"Întreb membrii comisiei de anchetă privind alegerile din 2009: știați că Liviu Pleșoianu vine la Bruxelles? I-ați dat, prin vot, mandat să îi pună întrebări procurorului-șef al DNA? Ați înștiințat, ca orice instituție a statului de drept și care se respectă, procurorul-șef al DNA că va fi “audiat” de Liviu Pleșoianu?

Vă întreb pentru că deputatul Pleșoianu s-a folosit de calitatea de membru al comisiei de anchetă pentru a face România de râs la Bruxelles.

Vă dați seama că prin lipsa dvs de reacție girați un comportament dezonorant pentru orice politician de bună-credință?

Evenimentul la care a fost invitată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost organizat de europarlamentari din grupul ALDE, din care fac parte Norica Nicolai și Mircea Diaconu, și cel al Verzilor și intitulat “Lecții de învățat din România: schimbul de bune practici între autoritățile anticorupție din România și Ucraina”.

La Bruxelles, PSD&ALDE ne-au arătat că pot preda lecția bătăii de joc și a umilirii românilor. La București, în Parlament, reprezentanții PSD și ALDE construiesc, cu fiecare comisie de anchetă pe care o propun, o justiție paralelă. Ei nu vor să existe procurori și judecători care să-i ancheteze și să îi judece. Ei vor să aibă propria lor justiție politică, o adevărată injustiție pentru popor. Vreți să fiți părtași la asta?" a scris Monica Macovei pe contul său de socializare.

Iată și răspunsul lui Liviu Pleșoianu:

"I-am răspuns Mamei DNA chiar pe propria-i pagină: 'Distinsă doamnă, vă aștept chiar pe dvs. la Comisia SIPA. Sunt membru și acolo... Se întâmplă... Dați curs invitației? Dacă nu, ne vedem la Bruxelles...'" a scris jurnalistul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel