Urmărește emisiunea live
Kovesi, dosar SIIJ. Adina Anghelescu: Nu se știe! Este de breaking news această informație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Jurnalista Adina Anghelescu a făcut o dezvăluire privind situația Laurei Codruța Kovesi, fostul procuror-șef al DNA.

Laura Codruța Kovesi ar fi adresat o întâmpinare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România pentru a-i cere să soluţioneze mai repede SIIJ dosarul în care este acuzată de vicii de procedură şi de abuz. Este vorba despre dosarul privind extrădarea fugarului Nicolae Popa.

"Doamna Kovesi a făcut această contestație pentru că, probabil, vrea să nu mai aibă acest balast al dosarului în care este inculpată, în care s-a pus în mişcare acţiunea penală încă din 2019 şi în care există nişte acuzaţii foarte grave: luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă. Având în vedere faptul că doamna Kovesi ocupă funcţia de procuror-șef al EPPO, cred că vrea ca mai devreme decât au stabilit procurorii să fie dată o soluție. Soluţia poate fi şi aceea a trimiterii în judecată, poate fi şi aceea a scoaterii de sub urmărire penală. Doamna Kovesi speră la o scoatere de sub urmărire penală.

"Nu se știe. Este de Breaking News"

Ceea ce nu se ştie - şi este de Breaking News -  este faptul că dosarul a stagnat o perioadă, anul trecut, pentru că doamna procuror Adina Florea, procurorul de caz, a făcut o adresă la Parchetul General pentru ca Parchetul General să trimită, eventual, această întrebare la Parlamentul European, să li se spună dacă doamna Kovesi are imunitate. Răspunsul, din informaţiile pe surse pe care eu le am, a fost dat de către Parchetul General, chiar de către procurorul general, prespun că după ce s-a sfătuit cu consilierii domniei sale, în care se spune că doamna Kovesi nu are imunitate.

Drept urmare, după acest răspuns, dosarul a continuat să fie lucrat de către procurori. Eu cred că, dacă se va da un termen de soluţionare şi dacă procurorul de caz va stabili că în termenul acesta doamna procuror-șef al Parchetului European este bună de trimis în judecată, va fi trimisă în judecată", a declarat Adina Anghelescu, în emisiune "Punctul" de Întâlnire, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel