Kovesi, despre votul ambasadorului român la UE: Nu e o informație secretă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
Laura Codruța Kovesi a spus, joi seară, că nu știe cum a votat ambasadorul român la UE, Luminița Odobescu, în cazul său.

„Nu aș putea să spun exact care sunt țările care au votat pentru, împotrivă sau care s-au abținut, pentru că nu cunosc acest detaliu. M-am bucurat că există această majoritate, care ne arată că e o decizie asumată", a declarat Laura Codruța Kovesi, joi seară, la Digi 24.

Întrebată cum crede că a votat ambasadorul României la UE, Kovesi a răspuns astfel: „Nu știu cum s-a votat nici la primul vot, nici astăzi, nu am această informație într-un mod oficial. Cred că e obligația altor instituții să explice cum s-a votat și ce s-a votat. Din punctul meu de vedere, nu e o informație secretă și ar trebui clarificată”.

„Pentru mine, faptul că mii și mii de cetățeni m-au susținut și încurajat în această procedură este o victorie. (...) Sper ca acest vot să schimbe un pic situația în sistemul de justiție și colegii mei să fie mult mai mobilizați și determinați să continue ce s-a început”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Ambasadorii statelor membre UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel