Kovesi-bilanț la ONU. Șerban Nicolae: A scos partea asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
Parlamentarul Șerban Nicolae a declarat că discursul ținut la New York de Laura Codruța Kovesi are o parte modificată față de cel din februarie.

Parlamentarul PSD Șerban Nicolae a susținut că a urmărit întregul bilanț prezentat, astăzi, de șefa DNA la New York și a sesizat o modificare față de cel pe care l-a prezentat în urmă cu câteva luni la Cercul Militar Național. Mai degrabă, se pare că sesizarea social-democratului s-ar referi la o actualizare a datelor după evenimentele ultimei săptămâni din justiție. "M-am uitat la mini bilanțul prezentat, fără pișcoturi și șampanie, la New York. Dacă în februarie amintea de faptul că în ultimii cinci ani DNA-ul a trimis în judecată doi foști prim-miniștri, astăzi a scos partea asta" a declarat Șerban Nicolae la România Tv.

Procurorul șef al DNA, despre modificarea legislației 

Laura Codruța Kovesi a delcarat să ONU că "au existat încercări repetate de a modifica legislaţia anticorupţie pentru a limita instrumentele legislative folosite de procurorii anticorupţie sau dezincriminarea unor fapte. Au fost situaţii în care s-a refuzat ridicarea imunităţii politicienilor acuzaţi de infracţiuni de corupţie. Pe lângă aceste încercări, întregul sistem de justiţie s-a confruntat cu atacuri prin ştiri false sau prin declaraţii publice de natură să slăbească încrederea în justiţie".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel