Kovesi, audiată. Badea: ”Am fost citat, din prima, cu mandat de aducere”. Ce a pățit bunica sa e revoltător
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată, vineri, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Mircea Badea este convins că Laura Codruța Kovesi nu se va prezenta la audieri. Realizatorul TV a spus că el, în trecut, a fost citat la ÎCCJ, din prima, cu mandat de aducere, lucru care, în cazul Kovesi, nu s-a întâmplat.

"Nu sunt convins că se va duce la Parchet pentru audieri. Ea nu s-a dus nici în Parlamentul României în comisia sufrageria. Kovesi nu a răspuns la nicio întrebare la care nu a vrut să răspundă. Din acest motiv, iau în calcul faptul că vineri nu se va duce la Parchet.

Avem exemplul soției lui Klaus Iohannis. A fost citată și nu s-a dus. Ia să mă citeze pe mine, iar eu să nu mă duc... Vă spun eu ce mi se întâmplă... de fapt, mi s-a întâmplat. Am fost citat la ÎCCJ, din prima, cu mandat de aducere. Nu am apucat să nu mă duc, înțelegeți? Bunica mea, la 80 și ceva de ani, a fost victima unui accident rutier, a fost lovită cu mașina. Onorata instanță a adus-o pe bunica mea să spună ce zisese deja la miliție. Dacă Ponta nu se ducea, clar pățea nasoale, dar uite că soția lui Klaus Iohannis nu pățește nimic”, a zis Mircea Badea.

VEZI ȘI: Război total în cazul Kovesi. O superputere poate schimba tabăra


Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiată, vineri, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel