Kovesi a depus plângere. CEDO, întrebări pentru autorități
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicolae Ionescu
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
CEDO a adresat autorităților române patru întrebări în cazul Laurei Codruța Kovesi.

CEDO a lansat trei întrebări autorităților în cazul plângerii înaintate de fosta șefă a DNA cu privire la revocarea sa din funcție.

Citește și: Secția de Investigare a Magistraților, desființare. Chirieac: Niște petarde, este absurd

Iată întrebările.

1. Este articolul 6 alin. 1 din Convenţia (Europeană a Drepturilor Omului) aplicabilă în acest caz (vezi Baka v. Hungary (GC), no. 20261/12, 23 June 2016)?

2. Dacă răspunsul este da, a avut reclamanta acces la o instanţă pentru stabilirea drepturilor şi obligaţiilor sale civile în legătură cu demiterea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în conformitate cu articolul 6 § 1 din Convenţie?

3. Având în vedere că petenta susţine că demiterea ei a fost rezultatul punctelor de vedere exprimate public în timpul mandatului, a existat vreo încălcare a dreptului ei la liberă exprimare, în conformitatea cu prevederile Articolului 10 paragraful 1 din Convenţie? Dacă da, această interferenţă este reglementată în lege şi în acord cu termenii Articolului 10 paragraful 2?

Întrebarea 4. Reclamanta a avut la dispoziţie o cale de atac concretă în plan naţional, aşa cum prevede articolul 13 din Convenţie?

Citește și: EUROVISION 2019, scandal. CONTROVERSĂ uriașă după aflarea câștigătorului, VOT CLAR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel