Kosovo merge la UEFA şi TAS după incidentele de pe Arena Naţională
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Federaţia din Kosovo a anunţat că va depune plângeri la UEFA şi la TAS după incidentele de pe Arena Naţională, care au dus la suspendarea meciului timp de aproape o oră. 

O parte dintre suporterii naţionalei României au afişat, pe Arena Naţională, la meciul cu Kosovo, un banner pe care scria Kosovo e Serbia. Fotbaliştii kosovari au ieşit de pe teren, iar meciul a fost suspendat aproape o oră. 

"Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei Românii în timpul meciului România - Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara.

Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (...)

FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)", a transmis FFK.

Ionuţ Lupescu dă vina pe FRF

”Trebuia să își ia măsuri Federația. Trebuiau făcute măsuri mai serioase. Nu trebuiau să îi lase să intre pe stadion cu bannere. Împreună cu Jandarmeria, trebuiau luate măsuri înainte de meci. Când știi că ai un meci cu asemenea miză, mai ales că ești pățit și în tur, îți iei măsuri.

Au intrat prea ușor și au avut timp să își pună bannerul. Ar trebui să învețe din acest lucru, mai ales că ai stadionul acesta cu toate facilitățile. Ai posibilitatea să și scoți oamenii de pe stadion.

Când s-a jucat Dinamo - Steaua în Liga 2, jandarmii, nu știu dacă s-au luat bătaie, dar i-au scos. Oricum, aceștia nu sunt suporterii echipei naționale. Confuzi politica cu un meci al echipei naționale”, a declarat Ionuț Lupescu, la Digi Sport Special

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel